Thomas Lemar trebao je biti Atleticov čovjek za podizanje kvalitete i iskorak koji je trebao približiti Simeoneovu momčad Realu i Barceloni, ali godinu i pol kasnije daleko je od očekivane forme. Štoviše, daleko je od igrača kojeg je preporučio Antoine Griezmann.

U 18 nastupa ove sezone Lemar nije uspio postići pogodak ili upisati ijednu asistenciju, što je neprihvatljivo za igrača njegovih kvaliteta. Diego Simeone ga je pokušao vratiti u formu, ali Lemar ima poteškoća. Nije uspio isporučiti ni kada je bio u startnoj postavi ni kada je ulazio s klupe.

Njegov loš učinak još je jednom izašao na vidjelo u velikom derbiju protiv Barcelone, kada je pokušao pomoći Vitolu, ali je njegovo kratko dodavanje presjekao Sergi Roberto, koji je započeo napad Katalonaca koji je završio golom Lionela Messija.

Lemar je dosad skupio ikupno 61 nastup za Atletico i upisao samo tri pogotka i šest asistencija, daleko od učinka koji se očekivao od njega, dok je posljednji put zatresao mrežu 20. travnja ove godine. A Wanda Metropolitano tek treba svjedočiti njegovom pogotku u prvenstvu.