Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povratak u hnl?

Što će biti s Lovrenom, Morom i Jedvajem? FIFA bi mogla donijeti neviđeno pravilo u Rusiji

U Rusiji igra osam hrvatskih nogometaša, a FIFA bi im mogla ponuditi da raskinu ugovor s trenutnim klubovima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIFA i UEFA su zajedničkim dogovorom izbacili Rusiju iz svih međunarodnih nogometnih natjecanja.

Ovo je bio najveći udar za sport u Rusiji, a ruski nogometaši neće igrati u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Nakon te velike odluke Međunarodna federacija profesionalnih nogometaša traži od FIFA-e da dopusti stranim igračima u Rusiji da jednostavno raskinu ugovor sa svojim klubovima i napuste zemlju.

gol expired Hajduk pobijedio Goricu 2:1 i plasirao se u finale Hrvatskog kupa: Melnjak dvostruki strijelac, Biuk i Livaja asistenti divider

U Rusiji trenutno nastupa osmorica hrvatskih nogometaša: Dejan Lovren, Nikola Moro, Tin Jedvaj, Filip Uremović, Danijel Miskić, Silvije Begić, Filip Mrzljak, Mateo Barać i Zoran Nižić.

"Pozivamo FIFA-u da to napravi i da promijeni pravilo. To se mora učiniti što je prije moguće. Čini se da je sukob razlog zbog kojega možemo raskinuti ugovor bez plaćanja odštete klubu. Sada razgovaramo o tome.

FIFA u hitnim slučajima može promijeniti pravilo. S obzirom na krajnje uznemirujuću situaciju, smatramo da bi igrači trebali slobodno napustiti zemlju. Želimo to riješiti što je prije moguće", izjavio je čelnik FIFPro-a Louis Everard u razgovoru za nizozemski Voetbal.

gol expired VIDEO Bivši igrač Hajduka u suzama se javio iz Ukrajine: "Zaustavite ovo, održite nas na životu" divider

Što će biti sa hrvatskim nogometašima u Rusiji?

Ako ova odluka uskoro bude na snazi, osmorica hrvatskih nogometaša mogu tražiti nove klubove. Naravno, ako to žele.

gol expired Everton podržao svog nogometaša koji je brutalno prozvao Ruse: "Odmah prekidamo suradnju s njima" divider

Hrvatski nogometaši koji igraju u Rusiji izjavili su da je za sada sve u redu i da normalno treniraju. Prvenstvo se ne prekida, no i dalje se sve više piše u svjetskim medijima da bi FIFA mogla donijetu gore spomenutu odluku.

Povratak u HNL?

U nekom ludom scenariju, koji bi najviše razveselio navijače hrvatskih klubova, neki od hrvatskih nogometaša mogli bi barem privremeno zaigrati u HNL-u. No zasad ništa nije potvrđeno i sve ostaje na nagađanjima. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider