Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izrazili podršku Ukrajini

Everton podržao svog nogometaša koji je brutalno prozvao Ruse: "Odmah prekidamo suradnju s njima"

Everton otkazao suradnju s ruskim tvrtkama zbog invazije na Ukrajinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je njihov član i ukrajinski nogometni reprezentativac Vitalij Mikolenko digao glas protiv ruske invazije na Ukrajinu, Everton je odlučio obustaviti suradnju s ruskim tvrtkama.

"Svi u Evertonu su šokirani i ožalošćeni zastrašujućim događanjima u Ukrajini. Svi pružamo punu podršku Mikolenku i njegovoj obitelji", poručili su iz engleskog premierligaša.

Everton obustavio suradnju s ruskim tvrtkama

Everton je tako postao još jedan klub koji se odrekao ruskih sponzora, a to su već ranije učinili Schalke 04 koji se odrekao dugogodišnjeg sponzora Gazproma, Manchester United, ali i brojni drugi.

Također, UEFA je trenutačno prekinula svoje partnerstvo s ruskim divom Gazpromom, jednim od glavnih sponzora od 2012.

Ugovor je prema specijaliziranim medijima procijenjen na 40 milijuna eura godišnje, a pokrivao je Ligu prvaka, međunarodna natjecanja u organizaciji UEFA-e kao i EURO 2024 koji će se održati u Njemačkoj.

Mikolenko žestoko napao kapetana Rusije

Inače, Vitalij Mikolenko se pridružio akciji ukrajinskih nogometnih reprezentativaca koji su poslali apel svjetskog nogometnoj zajednici za okončanje rata u Ukrajini, a osim toga poslao je i žestoku poruku kapetanu ruske nogometne reprezentacije, Artema Džjubu.

"I dalje šutiš kao kurva, zajedno s usranim suigračima, dok u Ukrajini ubijaju civile. Provest ćeš u tamnici ostatak života i što je najvažnije, do kraja života tvoje djece“, poručio je.

gol expired Milijarder otkrio kako Abramovič panično pokušava prodati vile i Chelsea: ''Traži previše'' divider

Danas je suigrač Nikole Vlašića, Andrij Jarmolenko poslao poruku kolegama iz ruske nogometne reprezentacije. Sve ih je označio na Instagramu i upitao ih zašto šute na ratna zbivanja u Ukrajini.

"Ljudi, zašto sjedite kao idioti i ništa ne govorite. U mojoj zemlji ubijaju ljude, ubijaju žene, majke. Ubijaju našu djecu, a vi ništa niste rekli, niti jedan jedini komentar niste dali", rekao je.

Tablica Premier liga

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider