Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dao veliki intervju

Splićanin Amerikancima pričao o Hrvatskoj: "Los Angeles sam dosad gledao u filmovima, a sad tu igram"

Stipe Biuk predstavio se navijačima Los Angelesa u velikom intervjuu na društvenim mrežama.

Stipe Biuk (Foto: Screenshot)

Bivši mladi hrvatski reprezentativac Stipe Biuk zimus je šokirao domaću sportsku javnost odabravši transfer u Los Angeles FC. Hajduk je odlično zaradio, a Biuk postao jedan od rijetkih naših nogometnih iseljenika u SAD.

Iako je već zabio nekoliko golova za svoju novu momčad, LAFC ga je još jednom predstavio svojim navijačima u intervjuu koji je objavljen na njihovim društvenim mrežama.

"S nama je Stipe Biuk, 20-godišnjak iz Hrvatske. Nemamo puno takvih u MLS-u, reci nam nešto o sebi", otvorio je voditelj intervju s bivšim hajdukovcem.

"Volim hitar nogomet, volim otići duboko u napad, driblati i to je uglavnom to", započeo je.

Šibenski funcuti Drugi najvažniji "padobran" u Šibeniku poslije Vrančićevog: "S tim će pokriti dobar komad budžeta" divider

Svojedobno ste bili na UEFA-inoj listi 40-orice za budućnost s igračima poput Gavija ili Mudrika, kako ste saznali za tu listu?

"Poslao mi je prijatelj, ja nisam ni znao. To je samo još jedna motivacija da radim još više kako bih završio na još manjem popisu", nasmijao se.

Igrali ste za Hajduk iz Hrvatske, jako male zemlje, nogometno velike, ali geografski jako malene. Zašto je "mala Hrvatska" u društvu s nogometnim velikanima?

"Mislim da je to do karaktera. Pokazali smo na prošlom SP-u i 2018. kako ga imamo jako puno. Kao obitelj smo i mislim da je to glavni razlog našeg uspjeha."

Juventus Novi šok za Juventus: U nekoliko sati ostali bez deset bodova pa teško poraženi od kluba Marka Pjace divider

Došli ste u prvaka SAD-a, koje su vam želje?

"Željeli bismo ponovo osvojiti naslov prvaka, ali najveća želja jest osvojiti Ligu prvaka."

Što znate u Los Angelesu?

"Znam da je velik grad i da se ovdje može jako puno toga vidjeti. Još nisam stigao pogledati sve, ali nadam se kako ću to uskoro riješiti uz pomoć suigrača. Ovaj grad dosad sam gledao u filmovima, a sad ovdje igram", nasmijao se za kraj Stipe.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider