Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neugodna situacija

Novi šok za Juventus: U nekoliko sati ostali bez deset bodova pa teško poraženi od kluba Marka Pjace

"Nismo zadovoljni kaznom od -10 bodova. Vidjet ćemo hoće li biti prostora za žalbu. Ove godine borimo se protiv svih i svega", kazao je direktor Francesco Calvo.

Juventus (Foto: Afp)

Iza talijanskog nogometnog velikana Juventusa očajna je večer. Nakon što je kažnjen oduzimanjem deset bodova zbog financijskih malverzacija, Juve je u susretu 36. kola teško stradao na gostovanju kod Empolija izgubivši sa 1:4.

Dugo će u Torinu pamtiti ovaj dan. Svega nekoliko sati prije gostovanja kod Empolija torinska Stara dama kažnjena je oduzimanjem deset bodova, a potom je na stadionu Carlo Castellani upisala prvi poraz nakon 24 godine.

Talijanskom velikanu prvotno je oduzeto 15 bodova zbog financijskih malverzacija. Nakon što se klub žalio, bodovi su mu vraćeni do okončanja novog postupka. Sada je stigla i konačna odluka. Žalbeni sud Talijanskog nogometnog saveza kaznio je Juve oduzimanjem deset bodova, što komplicira njegove izglede za nastup u Ligi prvaka.

Juventus Šok za Juventus: Stara dama ostala bez deset bodova, mogla bi i bez Europe divider

Nakon nove kazne Juve je pao na sedmo mjesto s 59 bodova, pet bodova manje od četvrte pozicije, koja vodi u Ligu prvaka. Momčad koju vodi Massimiliano Allegri imala je priliku pobjedom u Empoliju smanjiti zaostatak za Milanom na dva boda, a potom u nedjelju pred svojim navijačima u derbiju protiv Rossonera tražiti pobjedu za povratak na poziciju koja osigurava Ligu prvaka.

Međutim, Juve je na stadionu Carlo Castellani doživio debakl. Izgubio je 1:4 upisavši prvi poraz u Empoliju nakon 24 godine.

Domaćin je poveo u 18. minuti golom Francesca Caputa iz jedanaesterca, a samo tri minute kasnije Sebastiano Luperto povećao je na 2:0. U drugoj minuti nastavka Caputo je svojim drugim golom doveo Empoli do ogromna 3:0.

Fedrico Chiesa smanjio je na 3:1 u 85. minuti, međutim Roberto Piccoli u trećoj minuti nadoknade zabio je za konačnih 4:1. Za domaćine je od 79. minute zaigrao hrvatski nogometaš Marko Pjaca.

Dion Drena Beljo Prije samo tjedan dana rekao je da sanja reprezentaciju, a danas je stigao Dalićev poziv divider

Bianconeri su proglašeni krivima za umjetno napuhavanje naknada za transfere kako bi povećali kapitalne dobitke. Šest bivših direktora i menadžera Juventusa - Pavel Nedved, Paolo Garimberti, Assia Grazioli Venier, Caitlin Mary Hughes, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio i Enrico Vellano - oslobođeni su optužbi. Međutim, ostale su kazne za Andreu Agnellija, Fabia Paraticija, Federica Cherubinija i Maurizia Arrivabenea.

"Nismo zadovoljni kaznom od -10 bodova. Vidjet ćemo hoće li biti prostora za žalbu. Ove godine borimo se protiv svih i svega", kazao je direktor Francesco Calvo.

Klub se oglasio i na Twitteru

"Nogometni klub Juventus prima na znanje odluku žalbenog suda FIGC-a i zadržava pravo pročitati razloge kako bi procijenio moguću žalbu CONI-ju. Ono što je utvrđeno presudom, započetom prije više od godinu dana, izaziva veliku gorčinu u klubu i milijunima njegovih navijača."

Na vrhu ljestvice je Napoli s 86 bodova, Lazio ima 68, Inter 66, a Milan je četvrti sa 64 boda. Slijede Atalanta (61), Roma (60) pa Juventus (59).

Empoli je sada na 14. mjestu s 42 boda, 12 više od zone ispadanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider