Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
još malo!

Prije samo tjedan dana rekao je da sanja reprezentaciju, a danas je stigao Dalićev poziv

U akciju protiv Nizozemaca, koji će biti naš protivnik na putu do finala, Zlatko Dalić može povesti 23 igrača, a na današnjem popisu našao se jedan više od dozvoljenog broja.

Manje od mjesec dana ostalo je do ključnog trenutka nogometne 2023. barem što se Vatrenih tiče. 14. lipnja izabranike Zlatka Dalića čeka Final Four Lige nacija i polufinalni dvoboj protiv Nizozemaca. U Rotterdam Dalić može povesti 23 igrača, a na današnjem popisu našao se jedan više.

Iako nije bio stopostotan, start kvalifikacija za Euro Hrvatskoj je dao potreban mir i na pravi način nagovijestio ključni trenutak nogometne 2023. - Final Four lige nacija u kojoj se Vatrenima nudi prilika za još jedan veliki uspjeh nakon bronce u Kataru.

U akciju protiv Nizozemaca, koji će biti naš protivnik na putu do finala, Zlatko Dalić može povesti 23 igrača, a na današnjem popisu našao se jedan više od dozvoljenog broja.

Korteo Torcide Policija u Rijeci na nogama: Objavljene su posebne upute, stiže i vlak pun Torcide divider

Vratari su Livaković, Ivušić i Labrović, obranu čine Vida, Barišić, Juranović, Gvardiol, Sosa, Stanišić, Šutalo i Erlić. Iznenađenja nema, naravno, ni u veznom redu - najjači dio naše momčadi sačinjavaju Modrić, Kovačić, Brozović, Pašalić, Vlašić, Majer i Luka Ivanušec. I onda napadačka linija, u kojoj uz Perišića, Kramarića, Petkovića, Livaju i Musu imamo novo ime - Dion Drena Beljo dobio je svoj prvi poziv u A reprezentaciju.

''Nadam se da će se to jednog dana i dogoditi što bi svakako bilo ispunjenje dječačkog sna, ja ću svakog dana raditi i pokušat doći do toga'', rekao je Beljo.

Ovako je napadač Augsburga govorio prije samo tjedan dana za naš Dnevnik, i želja mu se, eto, i ostvarila. Za početak kvalifikacija za Euro Dalić je pozvao Petra Musu, a upravo on i Beljo figuriraju kao dugoročna rješenja za novu Vatrenu devetku. Musom je Dalić, uoči starta kvalifikacija u ožujku, bio zadovoljan.

Vincius u Valenciji Real podnio kaznenu prijavu zbog rasističkih uvreda u Valenciji divider

''Mislim da imamo ono što smo htjeli, da pokušamo s mladim napadačem da ga vidimo i za hrvatsku budućnost, gledamo za Euro 24, tako da ćemo iskoristit prigode da njega vidim i još neke koje imamo u razmišljanjima, ono što smo do sada vidjeli, dobro."

Nakon poziva za Wales i Tursku, na pretpozivu je za Ligu nacija završio engleski pacijent Mislav Oršić. Avantura u Southamptonu ne ide po planu, a Mislav je u polusezoni nastupio tek pet puta za budućeg engleskog drugoligaša. Uz njega na standbyju su i Brekalo, Ćaleta-Car, Uremović, Grbić, Moro i Rijekin Matija Frigan

''Imamo mi tu sposobnost, kvalitetu, ali evo vidjet ćemo šta će biti, nećemo pravit nikakav pritisak nit ga ja želim. Idemo u Nizozemsku pokušat napravit podvig, pokušat napravit nešto sjajno, možemo spremni smo, probat ćemo."

Reprezentacijama s pripremama kreće 5. lipnja u Rijeci gdje će boraviti tjedan dana. Marcelo Brozović priključuje se nakon finala Lige prvaka koje je na rasporedu 10. lipnja. Dva dana kasnije, Vatreni putuju u Rotterdam po, nadamo se, još jedan veliki podvig ove generacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider