Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Novi dom Vatrenih

VIDEO Uskoro kreće izgradnja HNS-ova kampa: Evo koliko je vrijedan cijeli projekt

Novi dom hrvatske nogometne reprezentacije bit će u Velikoj Gorici.

Hrvatska nogometna reprezentacija i službeno seli u Veliku Goricu. Još moraju stići potrebne dozvole i izgradnja dugoočekivanog kampa može krenuti.

Reporterka Ivana Pezo Moskaljov za Dnevnik Nove TV javila se iz Velike Gorice, gdje će osvanuti kamp Hrvatskog nogometnog saveza, i to u blizini terena na kojima odrastaju mlađe kategorije hrvatskog prvoligaša Gorice.

Možda su među njima nove face hrvatske nogometne reprezentacije, a izgradnjom HNS-ovog kampa, država ulaže i u njihovu budućnost. Vlada Republike Hrvatske je, naime, darovala zemljište HNS-u za izgradnju sportsko-rekreacijskog centra za potrebe razvoja i edukacije sportaša, trenera i sveobuhvatne nužne logistike.

Zemljište je vrijedno četiri milijuna eura, a vrijednost cjelokupne investicije je teška nekoliko desetaka milijuna eura. Ondje se, za sada, samo nalazi livada, ali vrlo brzo će tamo niknuti pravi nogometni travnjaci.

Bude li sve išlo po planu, gradnja novog doma za Vatrene trebala bi početi već u rujnu ove godine, a procjenjuje se dva sve trebalo biti gotovo u proljeće 2025. godine.

Osim četiri nogometna terena, tamo će niknuti moderna sportska dvorana, popratni ugostiteljski objekti, sportska ambulanta, teretana i još puno toga.

Svi su oduševljeni dolaskom reprezentacije u Veliku Goricu, a gradonačelnik Krešimir Ačkar puca od sreće i zadovoljstva.

"I država i nogometna reprezentacija i grad - svi smo aposlutni pobjednici što se može reći u nekom sportskom žargonu", kazao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider