Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvo bitka za finale

Stiglo je vrijeme povratka hrvatskog nogometa, ali s novim pravilima: ''Neću nikada nositi masku''

Nakon duge stanke i iščekivanja povratka, konačno je došlo vrijeme za nogomet. Ovaj vikend saznat ćemo tko će igrati u finalu kupa, a kvartet koji o tome odlučuje čine Slaven Belupo, Lokomotiva, Rijeka i Osijek. Prvi igraju, u Koprivnici, Slaven Belupo i Lokomotiva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čekanje je završeno i nakon 82 dana vraća se hrvatski nogomet. Na gradskom stadionu u Koprivnici sutra će se igrati polufinale Hrvatskog kupa između Slaven Belupa i Lokomotive.

Ništa više neće biti kao prije, ali svi jedva čekaju da nogometna uzbuđenja krenu. Naravno, navijača na stadionu neće biti. Takva su pravila nakon pandemije koronavirusa. Neće biti pozdrava nogometaša prije utakmice, a na klupi za rezervne igrače moći će sjediti sedam nogometaša.

Sve nas zanima tko će biti prvi strijelac nakon stanke na hrvatskim travnjacima. Tada nema grljenja, iako ne treba sumnjati da će igrače ponijeti emocije. Treneri će kroz utakmicu smjeti koristiti pet zamjena, a preporuka je da na licima imaju zaštitne maske.

''Mnogo očiju bit će upereno u našu utakmicu''

''Kada meni uzmu moj glas, uzet će mi moju jakost. Kada mi uzmu emociju bit ćemo bez benzina. Ja nikada masku neću nositi, Bogu hvala dozvolili su mi da sam ja jedini koji može biti bez maske tako da ćete me čuti, haha'', rekao je Slavenov trener Tomislav Stipić.

gol expired Točno devet godina od zadnjeg trofeja talijanskog giganta: Ovo je danas nezamislivo, bio je to početak nove ere divider

Trener Slavena bit će glasan. Kako i ne bi kada je zajedno s momčadi kroz sezonu razmišljao samo o ostanku u ligi, a sada se bori za Rabuzinovo sunce.

''Mislim da će mnogo očiju biti upereno u našu utakmicu nakon gotovo tri mjeseca. Svjesni smo tih okolnosti, ali moramo biti svjesni svoje kvalitete, u to vjerujemo i u prolazak u finale'', rekao je.

Tako razmišljaju i Zagrepčani. Trener Lokomotive zadovoljan je trotjednim pripremama svoje momčadi. 

"Proći će dalje ili oni ili mi. Nema tu filozofije ni kalkulacija"

''Spremni smo za zahtjevnu utakmicu. Slaven je ozbiljna ekipa, puna kvalitetnih domaćih igrača i stranaca. Čeka nas zahtjevna utakmica, ali mislim da smo kvalitetniji od njih'', rekao je trener Lokomotive Goran Tomić.

U drugom polufinalu u nedjelju se na Rujevici sastaju Rijeka i Osijek.

gol expired Bivši trener Barcelone kritički se osvrnuo na taj posao i klub: "Najgora godina u karijeri" divider

''Za ovu utakmicu nema alibija. Treba odigrati na najbolji mogući način i u tom smjeru mi ide sva moguća priča'', kaže riječki strateg Simon Rožman.

U kupu su riječki i osječki prvoligaš ukupno odigrali osam utakmica. Zanimljivo je da nijedna nije završila remijem, a omjer pobjeda je izjednačen – 4:4.

''Moramo biti hrabri, čvrsti. U defanzivnim prekidima znamo koliko je Rijeka opasna. Moramo se nametnuti. Proći će dalje ili oni ili mi. Nema tu filozofije ni kalkulacija. Ne mislim da će neke taktičke zamisli odrediti finalista'', rekao je trener Osijeka Ivica Kulešević.

Veliko finale igrat će se 1. kolovoza u Šibeniku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider