Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ta utakmica bila je ključ"

Bivši trener Barcelone kritički se osvrnuo na taj posao i klub: "Najgora godina u karijeri"

Trenirati Barcelonu zvuči kao posao iz snova, ali ne mora biti tako...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gerardo ''Tata'' Martino argentinski je trener koji je vodio Barcelonu u sezoni 2013./2014. U trofejne vitrine donio je Superkup Španjolske, ali u Kataloniji nije ostao posebno zapamćen.

Današnji izbornik Meksika progovorio je o svom vremenu u Barceloni kojeg se baš i ne sjeća po najboljem.

''Rezultatski, nije bilo toliko loše, osvojili smo Superkup i ušli u finale Kupa, ali u Barceloni brinu samo o tome koliko si trofeja osvojio. Međutim, rekao bih da mi je to najgora godina u karijeri jer je moj trenerski posao počinjao i završavao s vođenjem momčadi'', rekao je za Mundo Deportivo.

"Engleski gol" Barcelone koji se nije svidio Kataloniji

U prijevodu, njegove ideje nisu nailazile na plodno tlo. Martino je pokušao implementirati pragmatičniji pristup nogometu, tradicionalnu tiki-taku nadograditi reaktivnim taktikama, ali takva filozofija nije ono što se od Barcelone očekuje.

gol expired Ovo je najznačajniji engleski klupski trofej: Old Trafford zadrhtao pred iznenađujućim prvakom Jugoslavije, a u finalu scena za sva vremena divider

Objasnio je to na primjeru El Clasica na Camp Nouu u kojem je njegova momčad slavila s 2:1.

Barcelona je na toj utakmici do pobjede došla pravim ''engleskim'' golom – Pique je odbio loptu glavom, pa ju je Xavi također glavom okrenut leđima prenio u protivničku polovicu; lopta je došla do Neymara koji je dubinskom loptom u kontru izbaco Alexisa Sancheza, a on je lijepim lobom pogodio za konačan rezultat.

Cilj (ne) opravdava sredstvo

''Ta utakmica bila je ključ. Drugi gol zabili smo utrčavanjem u prostor, a kad Barca tako zabije, to je zato što se nešto nije slagalo u igri ranije. Ali smatrao sam da nešto treba dodati u momčad, a to je prilika da igrači koriste brzinu", rekao je.

gol expired Kako je Tyson smršavio 45 kg i došao u fantastičnu formu? Ronaldo koristi istu terapiju divider

Međutim, sljedećeg dana manje se pričalo o pobjedi, a više o načinu na koji je momčad igrala. Iako njegova filozofija nije najbolje prihvaćena u Barceloni, smatra da su njegove ideje kasnije ipak djelomično zaživjele.

"Brza igra trebala je od Barcelone napraviti kompletniju momčad. Kada protivnik ima loptu, dobro je povući se i čekati priliku za kontru. To je sljedeće sezone nastavio Luis Enrique", smatra Martino.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider