Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo i objašnjenja

Stigle kazne za derbi: BBB-i uništili 44 stolice, Rijeka dobila tri puta veću kaznu od Dinama

Poznato je koliko će klubovi platiti zbog ponašanja svojih navijača u 33. kolu SuperSport HNL-a.

Boysi na Rujevici (Foto: Nel Pavletić Goričkii/Pixsell)

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 33. kola.

Najviše će morati platiti Rijeka, 9.500 eura. Hajdukova blagajna bit će lakša za 6.000 eura, Osijekova za 5.000, dok je najmanji iznos, od kažnjeni klubova, dobio Dinamo (3.500 eura).

Evo i objašnjenja disciplinskog suca Klakočera koje prenosimo sa službene stranice SuperSport HNL-a:

"GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 33. kola Rijeka - Dinamo pripadnici gostujuće navijačke skupine (BBB), smještene na južnoj tribini, u 50. minuti zapalili tri baklje te uništili četrdeset i četiri sjedalice, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 3.500 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 33. kola Hajduk - Varaždin domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, zapalila u 5. i 11. minuti po jednu baklju, u 20. minuti dvije bljeskalice, u 26. minuti jednu baklju, u 31. minuti jedan topovski udar, u 56. minuti dvije baklje, od 64. do 67. minute zapaljeno je šest dimnih naprava, dvadeset osam baklji i dvije bljeskalice, u 71. i 76. zapaljena je po jedna dimna naprava te u 90+3. minuti zapaljena je jedna baklja, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 6.000 eura.

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 33. kola Osijek - Lokomotiva navijači Osijeka, smješteni na istočnoj tribini, u 13. i u 68. minuti skandirali sucima utakmice “Cigani, Cigani“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 5.000 eura.

HNK Rijeka se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 33. kola Rijeka - Dinamo domaća navijačka skupina, Armada, smještena na sjevernoj tribini, u 1. minuti zapalila deset dimnih kutija i petnaest papirnatih konfeta te je zbog dima došlo do prekida utakmice od jedne minute, u 50. minuti zapaljena je jedna baklja na istočnoj tribini, u 61. minuti zapaljene su na sjevernoj tribini dvije bljeskalice i dvadeset baklji, od kojih su dvije bačene iza gola te je zbog dima došlo do prekida utakmice od jedne minute, u 60 minuti zapaljena je jedna baklja na istočnoj tribini, dok su od strane gostujućih navijača BBB na južnoj tribini u 50. minuti zapaljene tri baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 5.500 eura.

Kažnjava se i zato što su u 45. minuti utakmice domaći navijači na istočnoj tribini uzvikivali “Cigane, Cigane“ igraču Dinama, Stefanu Ristovskom, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 9.500 eura", stoji u Klakočerovoj odluci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider