Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima i pohvala

Srpski mediji o Lovrenu: Većinom opet o ustašama, ali ima i priznanje njemu i Hrvatskoj

Srpski mediji raspisali su se o umirovljenju našeg Vatrenog Dejana Lovrena.

Dejan Lovren i Luka Modrić (Foto: Afp)

Dejan Lovren odlazi u reprezentativnu mirovinu nakon gotovo 14 godina provedenih u kockastom dresu. Emotivnim pismom Dejan se oprostio od voljene reprezentacije, za koju je upisao 78 nastupa i postigao pet pogodaka.

Lovren je uvijek bio vođa na terenu, neizostavan kotačić uspjeha Vatrenih posljednjih godina. Okitio se srebrom iz Rusije i broncom iz Katra i tako svoje ime zlatnim slovima upisao u povijest hrvatskog nogometa.

Obrana hrvatske reprezentacije Obrana Vatrenih poslije Lovrena: Budućnost je već tu, a Dalić ima provjerena imena u rezervi divider

Lovren je posljednjih godina bio trn u oku srpskim medijima zbog iskazivanja svojeg domoljublja, a danas nakon umirovljenja raspisali su se o našem reprezentativcu.

''Kontroverzni nogometaš Lyona također je imao i brojne ispade u dresu reprezentacije Hrvatske. U više je navrata veličao ustaše i potom se pravdao da je pogrešno protumačen, a posljednji incident imao je nakon Katra kada je zajedno s Marcelom Brozovićem slavio uz pjesme ustaškog pjevača Marka Perkovića Thompsona, kao i uz ozloglašeni pozdrav 'Za dom spremni'", piše srpski Mondo.rs.

Iako se zna da Lovren nije koristio navedeni pozdrav, srpski mediji nastavljaju u istom tonu.

''Lovren je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 78 utakmica i postigao pet golova, a bio je sudionik i posljednjeg Mundijala u Katru, kada je ostao zapamćen po skandalu koji je napravio na kraju utakmice za treće mjesto, kada je skandalozno vrijeđao jednog hrvatskog novinara, a potom imao gaf i tako što je pjevao ustaške pjesme i slavio uz njih'', piše Telegraf.rs.

Zlatko Dalić i Dejan Lovren Lovren je prvo obavijestio Dalića: ''Bio je jedan od mojih lidera i veliki emotivac'' divider

Neki su zanemarili nenogometni dio priče i zaista odali počast Lovrenu i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

''Emotivan oproštaj legende poslije bronce na Mundijalu - njegovo pismo najbolje govori kakav kult reprezentacije imaju'', stoji u naslovu Blica.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider