Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Izbornik se oglasio

Lovren je prvo obavijestio Dalića: ''Bio je jedan od mojih lidera i veliki emotivac''

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić istaknuo je važnost Dejana Lovrena u osvajanju srebrne i brončane medalje na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Katru.

Zlatko Dalić i Dejan Lovren (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Vatreni su ostali bez jednog od svojih stožernih igrača. Dejan Lovren o svojem oproštaju od reprezentativnog dresa prvo je obavijestio izbornika Zlatka Dalića, s kojim je proveo završnih pet godina svoje reprezentativne karijere.

"Razumijem i poštujem Dejanovu odluku te sam mu u razgovoru rekao da ima moju podršku što god odluči. Tijekom karijere se suočavao s dosta kritika i nepovjerenja, ali uvijek je bio sjajan borac te sada na kraju reprezentativne priče može biti itekako ponosan na sve što je ostvario. Bio je sjajan i u Rusiji i u Katru, osvojio je dvije medalje i u mnogočemu je nadmašio igrače koji su njemu bili inspiracija devedesetih godina", izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

"Dejan je bio jedan od lidera svlačionice i na njega sam se uvijek mogao osloniti da će biti onaj koji ohrabruje, podiže i motivira cijelu ekipu na terenu i izvan njega. Pravi je fajter, veliki emotivac, igrač kojeg u svakoj bitki želite imati na svojoj strani. Drago mi je što sam ga imao priliku trenirati i što smo zajedno podijelili puno lijepih trenutaka. Hvala mu na svemu što je učinio za mene kao izbornika i za našu reprezentaciju. Bio je vrlo važan kotačić naših uspjeha te mu želim puno zdravlja, sreće i uspjeha na terenu i izvan njega", poručio je Dalić za službenu stranicu HNS-a.

Lovrenov gol za Vatrene

"Dejanu prije svega želim zahvaliti na svemu što je dao hrvatskoj reprezentaciji od svog debija u listopadu 2009. godine. Pamtit ćemo njegove briljantne igre na svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine, na kojima je bio jedan od stožernih igrača hrvatske reprezentacije u tim povijesnim uspjesima našeg nogometa", istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

"Osim važne uloge na terenu, Dejan je bio jedan od lidera naše svlačionice - njegov borbeni, odlučni i samopouzdani gard bio je od iznimne važnosti za naše mlađe igrače. Davao je značajan doprinos stvaranju pozitivne, zabavne i poticajne atmosfere, a iako će sada nedostajati kao igrač, siguran sam da će i dalje biti uvijek blizu reprezentacije. Dejanu od srca želimo sve najbolje u nastavku karijere, puno uspjeha i zdravlja, a vrata hrvatske reprezentacije - za koju je nastupao s puno ponosa - uvijek će mu biti otvorena", zaključio je predsjednik Kustić.

Tri bloka Vide i Lovrena

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider