Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
MAJSTOR

VIDEO Pogledajte Lovrenove golčine za Vatrene: Rekreirao je Perišićev gol iz finala SP-a

Dejan Lovren u karijeri je zabio pet golova u dresu Vatrenih.

Dejan Lovren protiv Francuske (Foto: Afp)

Dejan Lovren, dugogodišnji stoper hrvatske nogometne reprezentacije, oprostio se od Vatrenih nakon što je o svojoj odluci obavijestio izbornika Zlatka Dalića te predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića.

Lovren se od reprezentacije oprostio sa 78 nastupa i pet pogodaka te kao osvajač dviju medalja sa svjetskih prvenstava, srebrne u Rusiji 2018. i brončane u Katru 2022. godine.

Golovi Dejana Lovrena ostat će oni koji se pamte. Posebno je oduševio protiv Walesa 2013. i Francuske 2020. godine kada je svojim jakim udarcem probio protivničke golmane.

Lovren je debitirao za Hrvatsku 2009. godine, a prvi je gol zabio protiv Malte u pobjedi 3:1 uu sklopu kvalifikacija za Euro 2012.

U ožujku 2013. godine stigla je prava golčina u režiji sada bivšeg Vatrenog. Lovren je majstorski pogodio protiv Walesa, a tu golčinu možete pogledati OVDJE.

Gledajući noviju povijest, Lovren je zabio lijepa tri gola.

Hrvatska – Slovačka

Vatreni su u gostima 2019. razbili Slovačku 4:0, bila je to jedna od najboljih utakmica reprezentacije u novijoj povijesti.

Lovren je u 89. minuti te utakmice odlično pogodio glavom nakon asistencije Marcela Brozovića za konačnih 4:0.

VIDEO Lovrenov gol protiv Slovačke:

Lovren poput Perišića

U rujnu 2020. godine Vatreni su u Ligi nacija gostovali u Parizu protiv Francuske, a Lovren je majstorski zabio sličan gol kao Ivan Perišić u finalu Svjetskog prvenstva 2018. godine.

VIDEO Lovrenov gol protiv Francuske

Zadnji gol Lovrena dogodio se relativno nedavno, bilo je to u rujnu protiv Austrije u Beču. Hrvatska je slavila 3:1, a Lovren je zabio glavom na oduševljenje 15-ak tisuća Hrvata na tribinama.

VIDEO Lovrenov gol protiv Austrije

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider