Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Incident u Slavoniji

Srpski mediji grme o skandalu u Bijelom Brdu: "Ustaški pir navijača Dinama! BBB došli u srpsko selo, skandirali 'Živjela NDH' i prijetili klanjem Srba!"

Srpski mediji pišu o skandalu koji su izazvali pojedini pripadnici BBB-a u slavonskom selu Bijelo Brdo; tvrde da su izvikivali uvredljive parole na račun tamošnjih mještana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliku pozornost srpskih medija izazvala je utakmica zagrebačkog Dinama i BSK-a iz Bijelog Brda, slavonskog sela udaljenog petnaestak kilometara istočno od Osijeka, uz državnu cestu Osijek – Erdut.

Dinamo je danas gostovao u Bijelom Brdu u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa i teškom mukom je pobijedio 3:2. Pobjednički gol postigao je Mislav Oršić izravno iz kornera. U Bijelo Brdo stiglo je i stotinjak BBB-a.

gol expired "Baka Oršić" zabio gol sezone pa skromno priznao: "Malo je otišla previsoko…“ divider

Radi se o naselju u kojem većinu sačinjavaju mještani srpske nacionalnosti, a predsjednik kluba je Jovo Vuković, saborski zastupnik SDSS-a.

Srpski mediji pišu o skandalu koji su izazvali pojedini pripadnici BBB-a; tvrde da su izvikivali uvredljive parole na račun tamošnjih mještana.

Kako ističu mediji u susjednoj državi, na početku utakmice Boysi su veličali fašističku tvorevinu Nezavisnu Državu Hrvatsku pjevajući: "Hrvatska mati me rodila, hrvatska zemlja othranila, Hrvat sam bio i Hrvat ću biti, živjela NDH".

Navode da se u drugom poluvremenu s tribina gdje su bili smještani BBB-i čulo skandiranje: "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati!".

gol expired Posebna utakmica za Dinamovog veznjaka: "Često ga pobjeđujem tako da ovo nije ništa novo" divider

Evo naslova iz pojedinih srpskih medija:

"Skandal u Hrvatskoj. Bad Blue Boysi došli u srpsko selo na utakmicu, klicali 'NDH' i prijetili klanjem Srba", piše Blic.

"Skandal u Hrvatskoj: BBB došli u srpsko selo, skandirali 'Živjela NDH' i prijetili klanjem Srba", piše Telegraf.

"Skandal: Navijači Dinama u srpskom selu pjevali o NDH. Na gostovanju vikali ustaške parole!", piše Mondo.

"Ustaški pir navijača Dinama! BBB došli u srpsko selo, skandirali 'Živjela NDH' i prijetili klanjem Srba!", piše Alo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider