Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovacije na Bernabeuu

Srnin dragulj od 100 milijuna zadivio Madrid: Zovu ga Neymar, a on želi biti Modrić jer bolje zvuči

Legendarni kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna govorio je za španjolske medije o Šahtarovu dragulju Mihajlu Mudriku, koji će večeras istrčati na Santiago Berbabeu protiv Real Madrida...

Mihajlo Mudrik i Casemiro u duelu na utakmici prošle sezone (Foto: Afp)

Ruska invazija na Ukrajinu skupo je stajala Šahtar iz Donjecka, koji večeras u Ligi prvaka igra protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu.

Darwin Nunez i Jurgen Klopp Sto milijuna eura vrijedno pojačanje Liverpoola: "Iskreno, ništa ne razumijem Kloppa" divider

Osim što je već godinama u progonstvu i ne može igrati na svojem velebnom stadionu, klub moćnog ukrajinskog oligarha Rinata Ahmetova ostao je i bez brojnih sjajnih igrača, mahom Brazilaca.

Silom prilika sa Šahtarova „sambadroma“ odlepršali su David Neres, Marcos Antonio, Fernando, Alan Patrick, Tete, Pedrinho, Maycon, Vitao, Marlos, Júnior Moraes, Dentinho, Dodo, Ismaily, Marlon, Cipriano i Vinicius Tobias...

"FIFA nas je uništila. Nije nas zaštitila niti u jednom trenutku", požalio se u razgovoru za Marcu dugogodišnji kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna, koji trenutačno obavlja ulogu sportskog direktora ukrajinskog prvaka.

Mihajlo Mudrik - ukrajinski Modrić

Šahtar je izgubio cijelu plejadu sjajnih igrača jer im je FIFA dopustila da raskinu ugovor i prijeđe u druge klubove, no očito da supstanca ukrajinskog kluba još nije potrošena do kraja. Šahtar i dalje ima talentiranih igrača s potencijalom, koji su kadri osvajati bodove u Ligi prvaka. Trenutačno ima četiri boda u skupini, pobijedio je Leipzig u gostima i odigrao remi sa Celticom u Varšavi, a sada gostuje u Madridu.

Srna je u intervjuu za Marcu poseban akcent stavio na Šahtarova dragulja Mihajla Mudrika, kojeg su engleski mediji prije nekoliko dana usporedili s Neymarom, a on im je odvratio da bi radije da ga uspoređuju s Modrićem.

Xavi Barca grmi o suđenju Slovenca: Xavi kiptio od bijesa pa izveo sramotnu gestu divider

„Nisam Neymar, ja sam ukrajinski Modrić. To mi bolje zvuči“, istakao je Mudrik.

Srna ima jako visoko mišljenje o Šahtarovu 21-godišnjem ofenzivcu, koji najčešće ordinira po lijevom krilu, a može igrati i na desnom, te sredini, iza leđa najisturenijeg napadača.

"Možda smo izgubili dio identiteta, ali rekao bih vam da je Mudrik bolji od svih Brazilaca koje smo ikada imali. To nije demagogija. U nogometu sam cijeli život i usudio bih se reći da je najbolji igrač Europe na svojoj poziciji nakon Mbappea, Neymara i Viniciusa", kaže bivši hrvatski kapetan.

Srna: "Da Mudrik ima brazilsku putovnicu, vrijedio bi 100 milijuna eura"

Srna tvrdi da ne blefira kada na sva usta hvali Mudrika.

"On je nevjerojatan. Ima sve i to pokazuje u svakoj utakmici. Vozi lijevom, desnom, briljira u jedan na jedan, on je dobar dečko, a tek mu je 21 godina. Ne brinu ga ponude, samo se želi zabaviti igrajući nogomet."

Mudrik na Transfermartku vrijedi 15 milijuna eura, a engleski mediji ljetos su pisali da je Newcastle spreman iskrcati za njega pedesetak milijuna eura, a zainteresirani su bili Arsenal i Everton.

"Da ima brazilsku putovnicu, vrijedio bi 100 milijuna eura“, siguran je Srna.

gol expired Izludio je Oršića i Biuka te dao pečat senzaciji u Beču: "Bili su šokirani, nisu mogli vjerovati" divider

„Ako ga netko želi, morat će platiti puno novca. Već smo pokazali da znamo prodati igrače. Tu su mnogi primjeri: Čigrinski, Mkhitaryan, Alex Teixeira, Fred, Fernandinho, Douglas Costa...".

Madrid je već upoznao Šahtarovu plemenitu desetku. Bernabeu mu je prošle sezone priredio ovacije, čime je stao uz bok Ronaldinhu, Del Pieru ili Tottiju, koji su imali tu privilegiju.

Ovacije na Bernabeuu

"Nisam mogao zamisliti da će se ovako nešto dogoditi. Zahvalan sam navijačima Real Madrida što su mi odali ovo veliko priznanje", tada je izjavio.

Madriđani su pobijedili 2:1, ali Mudrik je svojom samouvjerenošću i odvažnošću osvojio Bernabeu.
Bio je igrač Šahtara koji je stvorio najviše prilika za gol (3), pokušao najviše driblinga (3) i uspješno ih napravio (2) te je uputio najviše centaršuteva (2).

Isticao se i borbenošću: bio je drugi Šahtarov igrač s najviše osvojenih duela (5) te je oduzeo četiri lopte.

Kao da to nije bilo dovoljno, fonetska sličnost prezimena Modrić i Mudrika na kraju je osvojila navijače Kraljevskog kluba.

“Modrić je top igrač, jedan od najboljih svih vremena, ali različiti smo igrači, igramo na različitim pozicijama“, kazao je Mudrik.

"Bila mu je to prva utakmica kao startera u Ligi prvaka. Puno je napredovao za ovih godinu dana", kaže Srna.

Lunin i Mudrik dolaze iz istog grada

Nakon odlaska Brazilaca Mudrik je postao vođa Šahtarove momčadi. U dosadašnjem dijelu sezone najbolji je asistent Šahtara sa šest dodavanja za gol, a postigao je i dva gola. Oba u Ligi prvaka.

Jedan u pobjedi protiv Leipziga (1:4) i drugi protiv Celtica (1:1). Nije ni čudo što je u rujanskoj klupskoj anketi uvjerljivo izabran za Šahtarovog najboljeg igrača. Dobio je čak 75 posto glasova navijača.

Sada mu slijedi najteži ispit – predstava na daskama Bernabeua. Ako opet zablista, možda će Madriđani posegnuti u džep. Realov dres već nosi jedan Ukrajinac, vratar Andrij Lunin. Thibaut Courtois ima problema s leđima pa bi Lunin trebao biti u prvoj postavi.

"Bit će to posebna utakmica jer će na suprotnim stranama zaigrati dva mlada igrača koji potječu iz malog ukrajinskog grada Krasnohrada. Lunin i ja smo od tamo. Naši ljudi mogu biti ponosni", otkriva Mudrik, koji za Marcu ponovno odbacio usporedbe s Neymarom.

"Ja nisam ukrajinski Neymar, ja sam Mudrik", kaže.

Ono što ne može izbjeći su glasine o mogućem transferu. Zov Premierlige teško je odbiti.

"Želio bih se razviti i dosegnuti višu razinu u karijeri, ali moje su misli trenutno sa Šahtarom."

Vrhunska partija na Bernabeuu može ga odvesti u potpuno neočekivanom smjeru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider