Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sreća u nesreći

Srbi dobili veliki vjetar u leđa u borbi za Euro 2020. i sraz sa Hrvatskom

Norveška će u playoffu kvalifikacija za odlazak na Euro 2020. igrati pred praznim tribinama.

Reprezentacija Srbije (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Strah od dodatnog širenja koronavirusa natjerao je mnoge organizacije ili na odgodu pojedinih natjecanja ili pak na zatvaranje tribina. U nogometu vlada manji kaos kojI nacionalni savezi i UEFA tek trebaju staviti pod kontrolu. Problem su počeli biti termini, kojih sada itekako nedostaje zbog prenatrpanosti rasporeda.

Krajem ožujka čekaju nas i dodatne kvalifikacije za odlazak na Euro 2020. Moramo dobiti još četiri sudionika, a jednog od njih u skupini čeka i Hrvatska. To će biti pobjednik jednog od četiriju finala, a za koji se u jednoj utakmici bore Norveška – Srbija te Škotska – Izrael. Norveška ili Srbija su u tom finalu u velikoj prednosti jer igraju na svom terenu.

gol expired Rasulo u Europskoj ligi, Getafe odbio putovati u Italiju: "Neka nas izbace!" divider

Zbog koronavirusa Norvežani su odlučili da će se utakmica protiv Srbije igrati pred praznim tribinama što je itekako važna vijest za ambicije naših susjeda. Ipak nije isto igrati pred praznim tribinama i pred 30-ak tisuća domaćih navijača.

''Zdravlje 27 tisuća ljudi koji bi tog 26. ožujka došli na stadion je najvažnije. Mi želimo igrati 26. ožujka. Pronalazak novog datuma bio bi težak posao, kalendar je gust. Pita se nešto i UEFA'', poručili su iz tamošnjeg nogometnog saveza.

gol expired Nekoliko igrača Arsenala zaraženo koronavirusom? Odgođena utakmica protiv Cityja divider

Zbog nadolazećeg Eura termini se u svim nogometnim natjecanjima teško mogu pomaknuti za neke kasnije datume. Neki talijanski mediji, gdje je jasno kako će se prvenstvo teško završiti, počeli su raditi pritisak da se čak i Euro odgodi, no u UEFA-i tvrde kako nema govora o tome.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider