Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nezgodna situacija

Dalić za Novu TV: O akciji Doha, koronavirusu, Bradariću, Perišiću i interesu Mourinha za Barišića

Izbornik Zlatko Dalić ovog ponedjeljka objavio je popis igrača za dvije nadolazeće prijateljske utakmice Vatrenih.

Hrvatska nogometna reprezentacija krajem ožujka trebala bi u Dohi odigrati dvije prijateljske utakmice, protiv Švicarske i Portugala, u sklopu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo. Tim povodom je s izbornikom Zlatkom Dalićem nakon objave popisa igrača razgovarao reporter Nove TV Milan Stjelja.

S objavljenim popisom i službeno je započela operacija Doha. Znamo kakva je situacija s koronavirusom, vi se ponašate kao da će sve biti po planu.

"Upravo tako. Mi radimo kao da će biti sve u redu, nadam se da neće biti nikakvih otkazivanja, koliko znam liga se sad ovaj tjedan igrala, doduše bez publike u nekim zemljama dolje. Dva tjedna su pred nama tako da to sad moramo čekati, svaki dan se situacija mijenja."

Čak devetorica na pretpozivu zbog koronavirusa

Što se tiče popisa, vjerojatno ste zbog toga i stavili devet pretpoziva jer je moguće da igrači iz Italije, koja je žarišna zona u Europi, neće moći dobiti dozvolu?

"Pa moramo biti spremni na situaciju da neki neće doći, neki neće moći zbog te cijele situacije kakva jest i stoga smo stavili veći broj igrača na pretpozive da budemo spremni, ovisno o pozicijama koje nam budu trebale, onda ćemo zvati te igrače."

Na tom pretpozivu je i Domagoj Bradarić, lijevi bek Lillea koji se bori za Ligu prvaka, igrao Ligu prvaka, ali još nije sazrelo vrijeme da bude pozvan na onaj pravi način?

"Pa on je u mladoj reprezentaciji kod Igora Bišćana, U-21, međutim ima crveni karton. Stavili smo ga na pretpoziv, vidjet ćemo tijek situacije oko njega, njegovo vrijeme tek dolazi, pratimo i gledamo ga."

Perišić bi mogao zaigrati u Dohi?

Perišić je na popisu. Što to znači, bi li mogao nastupiti u Dohi?

"Ja se nadam da će biti spreman za dva tjedna. On trenira i dobro je, mi smo u svakodnevnom kontaktu i njegova situacija je jako dobra. Vidjet ćemo što će biti s njim, nama je važnije da on bude s nama, da smo skupa, zajedništvo tih tjedan dana. Ako bude spreman i ako bude mogao, on će moći igrati."

Švicarska i Portugal su reprezentacije koje bi vama trebale dati određene odgovore uoči Europskog prvenstva. Koje odgovore konkretno tražite?

"Dobre utakmice, pravi protivnici, da vidimo u kakvom smo stanju, da neke stvari probamo. Dat ćemo svim igračima minutažu da dobiju, da vidimo gdje smo, dat ćemo svim igračima minutažu. Mislim da puno možemo dobiti protiv tih protivnika, pogotovo protiv Portugala kojeg nismo nikad pobijedili. Veselim se tom turniru i nadam se da će do njega doći."

Kakve taktičke preinake pripremate?

"Nema tu nikakvih puno preinaka niti ja imam puno vremena da radim preinake nego samo prva pozicija igrača, što možemo učiniti i poboljšati. Mi nemamo vremena za neke taktičke stvari poput prelaska na igru s trojicom centralnih braniča, nije to klub, to je prekratko vrijeme."

Stigla je informacija iz Engleske da je Tottenham zainteresiran za Bornu Barišića?

"Super, Borna igra jako dobro, digao se i jedan je od najboljih igrača Rangersa. U dobroj je formi, to veseli i mene i hrvatsku javnost i reprezentaciju, on je to napravio svojim dobrim igrama", zaključio je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider