Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pozadina velikog transfera

Sportski direktor Juvea otkrio kako je doveo Ronalda: ''Da toga nije bilo, možda se nikad ne bi dogodilo''

Sportski direktor Juventusa Fabio Paratici objasnio je kako je ''izgledao'' transfer Cristiana Ronalda iz Reala Madrida prošlog ljeta.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Objašnjavajući proces iza spektakularnog dovođenja Ronalda, Paratici je priznao kako se transfer možda nikad ne bi dogodio da Juventus nije igrao s Realom u četvrtfinalu Lige prvaka prije godinu dana.

''Kada smo igrali u Madridu, Mendes je došao k nama kao što se obično događa na utakmicama Lige prvaka'', rekao je u uvodu sportski direktor Juventusa za Gazzettu dello Sport.

''Rekao sam mu: 'Cristiano je postigao neke nevjerojatne golove.' I dalje sam imao u očima povratak. Pogledao me i odgovorio: 'Nećete vjerovati, ali ako Cristiano bude mijenjao momčad, htio bi da to bude Juventus. Imajte na umu da je to manje čudno nego što mislite. O tome ćemo kasnije razgovarati.' Nakon toga sam se našao s Mendesom i Branchinijem da zaključim posao oko fenomena Cancela, ali počeo sam razmišljati o tome što je Mendes rekao'', objasnio je Paratici te nastavio:

''Mendes me ponovno pogledao. Sada je bilo jasno da je ozbiljan: 'Zapamtite jednu stvar, vidjet ćete Ronalda kako napušta Real.' Reći ću vam jasno: želi potpisati samo za Juventus. Igrao je za Manchester United, a zatim za Real Madrid. On igra samo za momčadi koje imaju bogatu povijest. Nikada nije igrao u Italiji, a želi osvojiti naslov u Serie A. Ako ga želite, doći će.''

Marcelo otkrio tajnu o Ronaldovu odlasku iz Reala i komentirao teške optužbe: "To je laž!" Marcelo i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Marcelo slavi gol (Foto: AFP) Marcelo i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Marcelo (Foto: AFP)

Tu je Paraticiju već postalo jasno kako se Mendes ne šali i kako je ta realizacija sasvim izgledna.

''Rekao sam mu: 'U redu, u tom slučaju, reci mi malo o čemu to govorimo.' Naravno, nisam zaboravio to što mi je rekao, a ja sam definitivno želio Ronalda. Na novi sastanak sam stigao potpuno pripremljen. Pomislio sam, ako ponovno progovori o tome, želim vidjeti, kao u pokeru, koje karte ima u ruci'', rekao je Paratici.

''Ovo je plaća, a ovo je naknada za transfer'', kazao mu je Mendes, a Paratici zatražio nekoliko dana da razmisli i onda će poslati odgovor. I tako je započeo veliki transfer Cristiana Ronalda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider