Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako su ubojiti!

Španjolci nisu imali milosti: Utrpali pet komada uoči dvoboja s Hrvatskom na Euru

Španjolska i Hrvatska u skupini B otvaraju nastup na Euru 2024.

Pedri (Foto: Afp)

Španjolska je moćnom predstavom protiv Sjeverne Irske (5-1) najavila utakmicu protiv Hrvatske na otvaranju Europskog prvenstva na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Iako su gosti šokirali ranim pogotkom u 2. minuti susreta, uslijedila je nevjerojatna demonstracija moći. Španjolci su samo 23 minute, od 12. do 35 zabili čak četiri komada!

Prvo je Pedri precizno iz daljine naciljao u 12. minuti za 1-1, dok je već u 18. minuti Španjolska vodila nakon što je Jesus Navas asistirao, a Alvaro Morata kvalitetnim trzajem glavom pogodio za 2-1.

Do kraja poluvremena su uslijedila još dvije brze i precizne akcije Španjolaca za 4-1. U 29. minuti svoj je drugi pogodak dao Pedri za 3-1, dok je četvrti gol za domaćina postigao Fabian Ruiz u 35. minuti.

U nastavku susreta Španjolci su smirili ritam igre te su postigli tek jedan pogodak. Sve je pripremio razigrani i inače dvostruki asistent Lamine Yamal, dok je konačnih 5-1 postavio Oyarzabal.

Udarna momčad Španjolske je bila Unai Simon, Jesus Navas, Nacho, Le Normand, Cucurella, Rodri, Pedri, Fabian Ruiz, Yamal, Nico Williams i Morata, dok su u nastavku ogleda još zaigrali Carvajal, Alex Grimaldo, Laporte, Oyarzabal, Laporte, Merino i Joselu.

Prva utakmica na Europskom prvenstvu Španjolska i Hrvatska igraju u subotu, 15. lipnja od 18 sati u Berlinu. Ostale dvije momčadi u skupini B su Italija i Albanija.

Što može Hrvatska na Euru?

Ukupno glasova:

Cristiano Ronaldo i Luka Modrić Španjolci grme: "Hrvatska i Dalić stari su psi, otpuhali Portugal poput ciklona" divider

Joško Gvardiol FOTO Gvardiol nakon povijesne pobjede uzeo mobitel u ruke i poslao poruku hrvatskim navijačima divider

Joško Gvardiol VIDEO Gvardiol o komentarima oduševljenih Portugalaca: ''Jednu stvar znam! Gdjegod igrao..." divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider