Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijest čeka

Španjolci tvrde: Modrić će imati tri cilja s Realom u narednoj sezoni

Luka Modrić u narednoj sezoni želi vječno upisati svoje ime u povijest kraljevskog kluba

Luka Modrić (Foto: Afp)

Nakon što je potvrđeno kako će kapetan Real Madrida, Nacho Fernandez napustiti kraljevski klub nakon 22 godine, kapetansku traku u narednoj sezoni će preuzeti Luka Modrić.

Hrvatskom reprezentativcu će naredna sezona biti 12. u poznatom bijelom dresu Reala, a s obzirom na to da će u rujnu navršiti 39 godina, to će mu vjerovatno biti i posljednja.

Prema španjolskom portalu As-u, Modrić će iduće sezone imati tri cilja koja će ga zauvijek upisati u folklor najvećeg kluba na svijetu.

Prvi rekord pada već u kolovozu?

Modrić je već prethodne sezone došao do nevjerovatnih 26 trofeja u Realu, najviše u povijesti kluba zajedno s spomenutim Nachom. Znači da je prvi cilj jasan: postati najtrofejniji igrač u povijesti kluba.

Kako bi oborio taj rekord potreban mu je samo jedan, a s obzirom na efikasnost Reala u osvajanju trofeja ne bi čudilo da hrvatski reprezentativac taj rekord premaši za tri ili četiri trofeja.

Prvu priliku za to će imati već u kolovozu kada Real Madrid igra finale UEFA Superkupa protiv Atalante u Varšavi. Ne ostvari li to, imat će još pet prilika: Ligu prvaka, La Ligu, Copa del Rey, Španjolski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Sedam naslova prvaka Europe

Drugi cilj uključuje donošenje kraljevskom klubu njegov 16. naslov prvaka Europe. U ovom trenutku postoje četiri nogometaša koji su osvojili Ligu prvaka šest puta: Modrić, Carvajal, Nacho i Kroos

Odlazak posljednje spomenute dvojice znači da u slučaju uspjeha u europskom premiernom natjecanju, Modrić i Carvajal će postati jedini igrači u povijesti nogometa s nezamislivih sedam naslova prvaka Europe.

Posljednji cilj je daleko najjednostavniji. Čim zaigra od 17. listopada ove godine oboriti će rekord najstarijeg igrača koji je nastupio za Real Madrid oborivši rekord koji stoji 58 godina, a postavio ga je legendarni Ferenc Puskaš.

Kovacs daje drugi žuti Baraku Česi su velika žrtva sudačkih grešaka, ali što tek reći na činjenicu da im je posljednju utakmicu sudio rumunjski Mađar!? divider

Edin Džeko i Nikola Kalinić Turci tvrde: Džeko nakon sastanka s Mourinhom dobio dozvolu za transfer u Hajduk divider

Pedro Lima i Luka Jelenić VIDEO Osijek juri na Botov pogon: U jednom danu službeno predstavili četiri pojačanja divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider