Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KATASTROFA

Česi su velika žrtva sudačkih grešaka, ali što tek reći na činjenicu da im je posljednju utakmicu sudio rumunjski Mađar!?

Nogometna reprezentacija Češke s velikom gorčinom putuje kući s Europskog prvenstva.

Kovacs daje drugi žuti Baraku (Foto: Afp)

Nakon završene grupne faze Europskog prvenstva u Njemačkoj, osam reprezentacija putuje kući.

Najveće razočaranje vjerojatno je kod dvije, prije svega zbog raznih pehova i okolnosti koje su do njihove eliminacije dovele.

Hrvatska je pehist, ali što reći za Čehe?

Jedna je naravno Hrvatska, nakon dva gola primljena duboko u sudačkoj nadoknadi, dok je druga reprezentacija Češke. Osim također dva pogotka u nadoknadi, oni su bili žrtve sudačkih zakidanja te najbolje vratarske partije na ovom Euru.

U prvom kolu odigrali su sjajnu utakmicu protiv Portugala, da bi doživjeli poraz pogotkom u 92. minuti i to pogotkom koji je došao nakon više nego očitog prekršaja portugalskog igrača. Sudac Marco Guida nije reagirao, uslijedio je napad Portugalaca i pogodak.

Najbolji golman Eura ih izludio, a onda se dogodio apsurd

U drugom kolu naletjeli su na senzacionalnog Giorgija Mamardašvilija koji je obranio deset udaraca i unatoč jednom primljenom pogotku dobio Sofascore ocjenu 9.8, najveću od svih sudionika na Euru dosad. 

No, najveća katastrofa dogodila se u posljednjoj utakmici. 

Česima je za prolazak u osminu finala trebala pobjeda protiv Turske, a za suca je delegiran Istvan Kovacs.

Utakmicu o kojoj ovise Mađari sudio je Mađar

Ne bi odabir ovog vrsnog suca bio problem da se ne radi o rumunjskom sucu, ali još važnije, čovjeku koji je zapravo Mađar. I dok je svojim suđenjem mogao pomoći Rumunjskoj i odvesti ju u osmini finala na Sloveniju, a ne na Nizozemsku, još je skandaloznija poveznica s Mađarskom.

Naime, Mađari su prije posljednjem kola bili u situaciji gdje prolaze u osminu finala ako Češka ne savlada Tursku, a Gruzija Portugal. Zanemarimo sad ogromno iznenađenje, jer praktički nitko nije vjerovalo da će Portugalci ostati bez ijednog boda u tom susretu, očekivalo se da je utakmice Turske i Češke ključna za više momčadi.

I onda se dogodio crveni karton za češkog nogometaša Antonina Baraka već u dvadesetoj minuti susreta.

Dok se za prvi žuti karton Kovacsu nema što prigovoriti, većina se slaže da je drugi dodijeljen prestrogo te da je Češka još jednom na ovom Euru žestoko zakinuta.

Uostalom, pogledajte sami klikom OVDJE.

Do kraja je Kovacs potpuno izgubio kontrolu nad utakmicom.

Česi su se borili, vratili se nakon 1:0 za Tursku, ušli u završnicu utakmice s 1:1, bacili sve u napad, ali nisu uspjeli, nego su primili još jedan pogodak u sudačkoj nadoknadi i kući putuju samo s jednim bodom.

Po prikazanoj igri, zaslužili su ih barem 5. Šteta!

Hrvatska Velike svote propuštene: Zarada HNS-a na Euru 2024 deseterostruko manja nego na Mundijalima divider

Gruzija Susjedi nakon tri dana čekanja ostali bez osmine finala Eura: Debitant izveo senzaciju i preoteo im mjesto divider

Pedro Lima i Luka Jelenić VIDEO Osijek juri na Botov pogon: U jednom danu službeno predstavili četiri pojačanja divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider