Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vraćaju se nakon 36 godina

Popis Perua za SP: Kapetanu zamrznuta suspenzija zbog kokaina, igrat će u Rusiji

Švicarski Vrhovni sud obradovao je milijune Peruanaca.

Reprezentacija Perua (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Peruanski izbornik Ricardo Gareca objavio je konačni popis za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Na popisu se nalazi kapetan, najveća zvijezda i najbolji strijelac u povijesti Paolo Guerrero. Guerrero je bio suspendiran nakon što je poslije kvalifikacijske utakmice s Argentinom bio pozitivan na kokain, a nakon nevjerojatnog raspleta ipak će igrati u Rusiji.

Kazna od godinu dana najprije mu je prepolovljena, što bi značilo da može igrati u Rusiji, ali je nakon žalbe Sportskom arbitražnom sudu u švicarskoj Lausanni suspenzija povećana na čak 14 mjeseci.

U akciju za spas Guerrera uključili su se mnogi, pa i kapetani protivničkih momčadi koji su tražili privremeno ukidanje suspenzije. To se na kraju i dogodilo, a presudu je donio Vrhovni sud Švicarske koji je zamrznuo suspenziju i razveselio milijune Peruanaca.

Reprezentacija Perua (Foto: AFP) Reprezentacija Perua (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Peru je uoči Mundijala igrao prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske i predstavio se u vrlo dobrom svjetlu pobijedivši 2:0. Zadnje svjetsko prvenstvo Peruanci su igrali još 1982. godine.

Popis Perua za Rusiju:

VRATARI: Pedro Gallese (Veracruz), Carlos Caceda (Deportivo Municipal), Jose Carvallo (UTC).

BRANIČI: Aldo Corzo (Universitario), Luis Advincula (Lobos Buap), Christian Ramos (Veracruz), Miguel Araujo (Alianza Lima), Alberto Rodriguez (Atletico Junior), Anderson Santamaria (Puebla), Miguel Trauco (Flamengo), Nilson Loyola (Melgar).

VEZNJACI: Renato Tapia (Feyenoord), Pedro Aquino (Lobos Buap), Yoshimar Yotun (Orlando City), Paolo Hurtado (Vitoria Guimaraes), Christian Cueva (Sao Paulo), Edison Flores (Aalborg), Andy Polo (Portland Timbers), Wilder Cartagena (Veracruz).

NAPADAČI: Andre Carrillo (Watford), Raul Ruidiaz (Morelia), Jefferson Farfan (Lokomotiv Moskva), Paolo Guerrero (Flamengo).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider