Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
težak udarac

Šok za povratnike na SP: Zbog kokaina ostali bez kapetana i najveće zvijezde!

Težak udarac za reprezentaciju koja se vraća na Svjetsko prvenstvo nakon 36 godina.

Paolo Guerrero (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Perua igrat će na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji bez svog kapetana Paola Guerrera. Njemu je u petak FIFA izrekla kaznu od godinu dana suspenzije zbog pozitivnog testa na kokain.

Odluku o kazni donijela je Disciplinska komisija FIFA-e koja je potvrdila da je prilikom testiranja uoči kvalifikacijskog ogleda s Argentinom 5. listopada u Buenos Airesu 33-godišnji napadač brazilskoga Flamenga bio pozitivan na metabolit kokaina benzoilekognin.

Guerrera je tada FIFA privremeno suspendirala na 30 dana pa nije igrao obje utakmice interkontinentalnog baraža u kojima je Peru prošao Novi Zeland (0:0, 2:0).

Guerrero je, uz nogometaša moskovskog Lokomotiva Jeffersona Farafana, daleko najpoznatiji peruanski igrač. Najbolji je strijelac nacionalne momčadi, a igrao je za Bayern i HSV, u kojem je svojevremeno činio ubojitu napadačku liniju s Mladenom Petrićem i Ivicom Olićem.

Peru, koji se vraća na svjetsku smotru nakon 36 godina, na Mundijalu u Rusiji bit će u skupini C s Francuskom, Australijom i Danskom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider