Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalno ludilo

Cijela nacija u transu: Peru nakon 36 godina na Svjetskom prvenstvu!

Poznati su svi sudionici Svjetskog prvenstva koje će se u lipnju i srpnju iduće godine igrati u Rusiji.

Slavlje nogometaša Perua (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U uzvratnoj utakmici interkontinentalnih kvalifikacija Peru je pobijedio Novi Zeland s 2:0 i plasirao se na Svjetsko prvenstvo koje će se od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine igrati u Rusiji. I ne samo to već će imati jako dobru poziciju (jakosna skupina broj dva) u ždrijebu skupina Svjetskog prvenstva.

Nakon što ih je u prvom susretu zaustavio novozelandski Hrvat Stefan Marinović, Peruanci su u revanšu u Limi bolju igru uspjeli okruniti s dva pogotka.

U 27. minuti je Jefferson Farfan zabio za vodstvo, a Novozelanđani su sve do 65. minute gajili nadu da bi mogli poentirati i na temelju gola u gostima izboriti Rusiju. No, tada im je svaku nadu ugasio Christian Ramos matiravši Marinovića za veliko slavlje na stadionu, ali i u cijelom Peruu.

Iako su igrali bez suspendiranog kapetana Paola Guerrera, Peruanci su uspjeli izboriti nastup na svom prvom SP-u poslije 1982. godine.

O tome koliko im znači ovaj plasman, najbolje svjedoči podatak kako je tamošnja vlada najavila kako će jučerašnji dan proglasiti nacionalnim praznikom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider