Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I oni strepe

Čudesni Hrvat pomaže Vatrenima u ždrijebu za SP: Sjajnim obranama izludio favorita

Obje prve utakmice interkontinentalnih dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji (14. lipnja - 15. srpnja 2018.) završile su bez pogodaka.

Stefan Marinović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Honduras i Australija odigrali su 0-0 u San Pedro Suli, dok je istim rezultatom okončan i dvoboj Novog Zelanda i Perua u Wellingtonu.

U susretu između četvrtoplasirane reprezentacije iz zone CONCACAF Hondurasa te petoplasirane reprezentacije iz azijske zone Australije izglednije su prilike imali gosti, no napadač hrvatskog porijekla Tomi Jurić je u 34. minuti promašio vrata, da bi njegov udarac glavom u 53. minuti uspio obraniti Donis Escobar na vratima Hondurasa. Domaći su svoju najbolju priliku imali u 82. minuti, ali je Carlos Costly pucao ravno u Matyja Ryana.

Australija se pokušava plasirati na svoje četvrto uzastopno SP, nakon 2006., 2010. i 2014. godine, a Honduras na svoje treće SP zaredom, nakon 2010. i 2014.

Uzvratni susret igrat će se u srijedu u Sydneyu.

Petoplasirana reprezentacija južnoameričkih kvalifikacija Peru imao je više od igre protiv najbolje reprezentacije Oceanije Novog Zelanda, iako je igrao na gostujućem terenu, no nije uspio probiti organiziranu obranu "all whitesa" pa će se u uzvratni dvoboj koji će se igrati u Limi u noći sa srijede na četvrtak ući bez prednosti s niti jedne strane.

Jedan od najzaslužnijih za pozitivan rezultat Novog Zelanda bio je vratar hrvatskog porijekla Stefan Marinović, koji je sjajnim obranama spriječio pogodak gostiju.

Podsjetimo, Peru je jedna od tri reprezentacije koje se na FIFA-inoj ljestvici nalazi ispred Hrvatske, druge dvije su Švicarska i Italija, a čije bi ispadanje vatrene svrstalo u drugu skupinu nositelja za SP. 

Novi Zeland pokušava izboriti svoj treći odlazak na SP, dosada su sudjelovali 1982. i 2010. godine, dok Peru ima priliku vratiti se na veliku scenu nakon punih 36 godina, ta je andska zemlja posljednji od svoja četiri nastupa na SP ostvarila još 1982. godine. Prije toga su još igrali na prvom SP 1930. te 1970. i 1978.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider