Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nenormalni nalaz"

Hit kvalifikacija čeka SP 35 godina, a bez kapetana će u play-off

Reprezentacija koja je pomrsila račune i Messijevoj Argentini doznala je jako lošu vijest.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neriješenim rezultatom protiv Kolumbije u posljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Peru je sebi produžio nadu da bi se mogao plasirati na svoju prvu svjetsku smotru od 1982. godine.

Peruanci, koji su u pretposljednjem kolu izdržali sve nalete Messija i društva, igrat će interkontinentalni play-off protiv Novog Zelanda 11. i 15. studenog, a tjedan dana uoči prve utakmice u kojoj će gostovati doznali su katastrofalnu vijest: kapetan Paolo Guerrero suspendiran je na 30 dana i propustit će oba susreta s Novozelanđanima!

Razlog suspenzije je, kako je to objavila FIFA, "nenormalni dopinški nalaz" nakon utakmice s Argentinom.

"Predsjednik Disciplinske komisije FIFA-e obavijestio nas je kako je Guerreru izrečena privremena mjera suspenzije od 30 dana. Trenutačna situacija je takva da je u njegovom uzorku pronađena nenormalna količina stimulativnog sredstva, ali za sada se on ne vodi kao pozitivan dopinški test", objavio je Peruanski nogometni savez.

Ovo je strašno veliki udarac za Peruance jer osim što je kapetan reprezentacije, Guerrero je i njihov najbolji strijelac u povijesti s 32 gola (u 86 nastupa).

Najpoznatiji je po četiri godine provedene u Bayernu, od 2002. do 2006., ali u Bavarskoj nije u potpunosti razvio svoj potencijal. Kasnije je šest sezona igrao za HSV, potom od 2012. do 2015. za Corinhians, a posljednje dvije i pol godine je igrač Flamenga.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider