Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čudesan preokret Paragvaja

Katastrofalan kiks i sramota Argentine: Messi bez Svjetskog prvenstva?

Očekivala se lagana pobjeda Argentine nad Peruom u pretposljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, no to se nije dogodilo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako reprezentacija Perua izbori Svjetsko prvenstvo, državni vrh morat će razmisliti o tome da podigne spomenik vrataru Pedru Galleseu. Peruanski vratar je svojim vještinama i uz pomoć božice Fortune nekako zaustavio Lionela Messija i društvo, te u remiju 0:0 sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Kada bi u ovom trenutku završile južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Argentina ga ne bi vidjela. Trenutno drži šesto mjesto, prvo koje ne vodi čak ni u dodatne kvalifikacije! Momčad Jorgea Sampaolia u posljednjem kolu gostuje kod Ekvadora, koji je izgubio matematičke šanse za prolaz, ali svoje domaće utakmice igra na gotovo 3000 metara nadmorske visine.

Argentina je od prve pa do posljednje minute pritiskala reprezentaciju Perua, no prolaza do mreže nije bilo. Najbliže pogotku bio je Messi u drugom dijelu, kada je njegova lopta odsjela na vratnici. Bilo je tu još pregršt prilika za Argentinu, za koju nisu zaigrali ni Dybala ni Icardi, ali pogotka nije bilo.

Argentina je u ovom trenutku šesta, s istim brojem bodova kao i petoplasirani Peru, koji trenutno drži mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije. Po bod više imaju Čile i Kolumbija, dok drugoplasirani Urugvaj još uvijek mora čekati na službenu potvrdu plasmana, iako je zbog gol-razlike na milimetar od Rusije.

Čile je ubio nadu Ekvadora da bi mogao vidjeti Svjetsko prvenstvo, točnije Alexis Sanchez koji je svojoj reprezentaciji donio pobjedu u 85. minuti utakmice. Vargas je doveo prvaka Južne Amerike u vodstvo u prvom poluvremenu, a rezultat se nije mijenjao do 84. minute kada su gosti stigli do izjednačenja. Konačnih 2:1 postavio je napadač Arsenala samo minutu kasnije.

Veliki kiks zbog kojeg joj sada visi Svjetsko prvenstvo napravila je Kolumbija, koja je u samo par minuta prokockala vodstvo protiv Paragvaja i na kraju ostala bez ijednog boda. Falcao je doveo Kolumbiju u vodstvo u 79. minuti, a onda su Cardozo i Sanabria u 89. i 92. minuti šokirali domaće navijače.

Paragvaj je pobjedom ostao u igri za odlazak u Rusiju, ali će mu za to trebati sva tri boda u posljednjem kolu, te poklapanje drugih rezultata kvalifikacija. Dobra vijest za Paragvaj je domaća utakmica protiv Venezuele, ali i gostovanje Čilea kod Brazila, Argentine kod Ekvadora, te međusobni ogled Perua i Kolumbije.

Recimo i da je vodeći Brazil, koji je već "odavno" osigurao nastup u Rusiji, igrao 0:0 kod Bolivije uz također veliki broj promašaja Neymara i Gabriela Jesusa, a istim rezultatom završena je i utakmica Venezuele i Urugvaja.

U noći s utorka na srijedu igra se posljednje kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, uoči kojeg čak šest reprezentacija igra za odlazak plasman u Rusiju! Čak ni drugoplasirani Urugvaj još nije matematički siguran, dok šanse ima i sedmoplasirani Paragvaj.

Utakmice koje se igraju 10. listopada:

Paragvaj - Venezuela
Urugvaj - Bolivija
Peru - Kolumbija
Ekvador-Argentina
Brazil-Čile

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider