Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Argentina na konopcima

Pripremite se na kaos: Šest reprezentacija u igri za SP u Rusiji!

Čak šest reprezentacija ulazi u posljednje kolo južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s nadom da će večer završiti s vizom za Rusiju u rukama!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U srijedu su na rasporedu utakmice posljednjeg kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine, a uoči njega ne sjećamo se kada je bio veći kaos i kada je toliko reprezentacija konkuriralo za Mundijal.

Brazil je već odavno osigurao Rusiju i on je miran. Urugvaj, koji je drugi ima 10 bodova manje od Brazila, ima gol-razliku +10 i prakitički osigurane barem dodatne kvalifikacije, ukoliko u posljednjem kolu izgubi kod kuće od Bolivije, što će se jako teško dogoditi.

Čile i Kolumbija drže treće i četvrto mjesto s 26 bodova (dva manje od Urugvaja), no u odnosu za sve druge reprezentacije imaju najteži posao u posljednjem kolu. Prvak Južne Amerike Čile gostuje kod rasterečenog Brazila, koji bi mogao odmarati neke igrače, ali i ne mora. Uostalom, motiva Brazilu neće nedostajati, jer želi pred svojim navijačima pokazati tko je gazda Južne Amerike i pobjedom zaključiti sjajne kvalifikacije.

Kolumbija ide u goste Peruu na izravni dvoboj koji će odlučiti o putniku na Svjetsko prvestvo. Ako bude pobjednika, on će izboriti Rusiju. Ako bude remi, Kolumbija osigurava najmanje razigravanje, a Peru se u tom slučaju mora nadati remiju ili porazu Argentine.

Nakon velikog kiksa protiv Perua, Messi će morati povesti svoju reprezentaciju u Quito (Ekvador) na gotovo 3000 metara nadmorske visine, te tražiti pobjedu za direktan plasman u Rusiju. Argentina u posljednje četiri utakmice nije slavila u Ekvadoru, te je čak dvije izgubila, no treba naglasiti da domaćin nema nikakav imperativ, jer je izgubio sve nade za plasman u Rusiju. Ali kada je s druge strane Messi, motiva za pobjedom nikad ne nedostaje.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider