Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uhvaćeni u pregovorima

Sumnjivi rasplet kvalifikacija: Snimka koja potvrđuje namještanje utakmice?

Kolumbijska je zvijezda u fokusu nakon što je uhvaćena u pregovorima sa suparničkim igračima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo imale su vrlo dramatičan rasplet. Osim Brazila koji je pomeo kvalifikacije i prvi izvadio vizu za Rusiju, gotovo svi su u zadnjem kolu mogli izboriti plasman ili ostati bez njega.

Takva je situacija uoči odlučujućih utakmica pokrenula mnoge sumnje u potencijalno namještanje. Dan nakon raspleta posebno je sumnjiva utakmica Perua i Kolumbije, koji su pomirljivim remijem došli do ''win-win'' situacije – Kolumbija je izborila izravan plasman, dok je Peru osigurao dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda.

Sumnje je posebno potaknula snimka koja pokazuje dogovor igrača Kolumbije i Perua pred kraj utakmice. U 84. minuti u igru je ušao Chara koji suigračima donosi dobre vijesti – Brazil vodi 3:0 protiv Čilea, a Paragvaj gubi 1:0 od Venezuele.

Upravo je takav rasplet odgovarao i jednima i drugima. Radamel Falcao je nakon toga išao od jednog do drugog igrača Perua i nešto im zagonetno šaputao na uho. Logičan je zaključak da je s protivnikom dogovorio ''prekid vatre'' do kraja utakmice kako bi i jedni i drugi napustili teren zadovoljni.

Do kraja se utakmica pretvorila u revijalno dodavanje obrambene linije Perua, koje je sa sigurne udaljenosti iz vlastite polovice promatrala momčad Kolumbije. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, i jedni i drugi su euforično uletjeli u teren i slavili – Kolumbija u Rusiju ide izravno, dok Peru protiv Novog Zelanda ima veliku priliku izboriti prvi Mundijal nakon 1982. godine.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji u zadnji je čas izborila i Argentina na krilima tri gola Lionela Messija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider