Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sanchez i čile ispali

"Pobjesnjeli" Messi odveo Argentinu na Svjetsko prvenstvo!

Kada je bilo najpotrebnije Lionel Messi pokazao je zašto je najbolji nogometaš svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na mjestu gdje Argentina nije slavila čak 16 godina Lionel Messi odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica u dresu reprezentacije, i to kada je bilo najpotrebnije! Argentini je za siguran odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju trebala pobjeda u ekvadorskom Quitu, a Messi se hat-trickom pobrinuo da dođe kraj neugodnoj tradiciji. Argentinci su u konačnici slavili protiv Ekvadora s 3:1.

Međutim nije sve krenulo onako dobro kako je na kraju završilo. Ekvador je poveo nakon svega 38 sekundi utakmice preko Ibarre. Obrana Argentine kao da još nije bila spremna za ozbiljan nogomet, što su Ekvadorci iskoristili i krenuli u veliko slavlje, iako za odlazak na Svjetsko prvenstvo nisu imali ni matematičkih šansi više.

Nakon toga krenula je opsada ekvadorskog gola, koja je rezultirala pogotkom Messija u 12. minuti. S Di Mariom je odigrao sjajan dupli pas te mirno zaključio akciju pogotkom.

Osam minuta kasnije sam je primio loptu izvan šesnaesterca, lažnjacima se ušuljao u njega i onda gromovito i neobranjivo opalio u bliže rašlje. Konačan rezultat postavio je prekrasnim lobom u 62. minuti.

Argentina je kvalifikacije završila na visokom trećem mjestu, iako je uoči posljednjeg kola bila tek 6.!

Bez nastupa na Svjetskom prvenstvu ostao je Čile, prvak Južne Amerike! Čile je u posljednjem kolu trebao ostati neporažen da bi imao šanse barem za dodatne kvalifikacije, no Brazil, koji je Rusiju osigurao još "davno", nije imao milosti. S visokih 3:0 pao je prvak Južne Amerike i s istim brojem bodova kao i petoplasirani Peru, ali s lošijom gol-razlikom, ostao šesti.

Pobjedom 4:2 protiv Bolivije SP u Rusiji osigurali su i Urugvajci. Njima je uoči posljednjem kola trebao bod za sigurnu potvrdu, a nakon svih rezultata jasno je da bi i s porazom otišli u Rusiju.

Peru i Kolumbija su u izravnom dvoboju za putnika u Rusiju odigrali 1:1, što je u konačnici i izbacilo Čile iz kruga reprezentacija koje idu na Mundijal. Kolumbija je povela golom Jamesa Rodrigueza u 56. minuti, a izjednačio je Guerrero u 76.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider