Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
SULUDA SITUACIJA

Southampton napravio senzaciju, ali za Oršića nema nimalo dobrih vijesti, naprotiv

Mislav Oršić i dalje je izvan sastava Southamptona.

Mislav Oršić (Foto: Guliver image)

Apsolutno se nevjerojatne stvari događaju u Southamptonu. Klub se bori za ostanak, promijenio je već dva trenera, a s novim se nije mogao dogovoriti. Jesse Marsch je prema pisanju nekih engleskih medija dugo bio na radaru Svetaca, a onda kada je dobio otkaz u Leedsu i kada je Southampton trebao novog trenera, ponudili su mu ugovor na šest mjeseci, koji je on, naravno, odbio.

Još je jednom zato, baš kao i ranije ove sezone kad je otišao Hasenhuttl, momčad preuzeo privremeni trener Ruben Selles. Čovjek koji je kao pomoćnik radio diljem Europe, većinom istočne, a počeo je kao kondicijski trener u grčkom Arisu, napravio je senzaciju slaveći s 1:0 u gostima kod najpijanijeg bogataša Europe, Chelseaja.

Muke po Oršiću

Potpuna jedna suluda situacija u kojoj nas zanima i sudbina dvojice Hrvata, Duje Ćaleta-Cara te posebno hrvatskog reprezentativca Mislava Oršića, koji je na jug Engleske stigao kao član brončane reprezentacije sa Svjetskog prvenstva i veliko pojačanje u borbi za ostanak u Premier ligi.

Kovačić pomaže Azpilicueti VIDEO Strašna ozljeda Chelseajeva kapetana, cijeli stadion nekoliko minuta bio u šoku: Mateo Kovačić prvi došao u pomoć! divider

No obojice još jednom nije bilo u sastavu. Nejasno je što se dogodilo Duji, koji je bio jedan od heroja izbacivanja Manchester Cityja iz Liga kupa. Poslije toga je zaradio crveni karton i nestao s radara.

No Mislav Oršić kao da nikad nije ni došao na radar. Priznao je njegov agent kako je sve otišlo po krivu i htjeli su se vratiti u Zagreb. No Oršić je ostao u klubu i morat će se s 30 godina boriti da uđe u zapisnik jedne od najgorih momčadi Premier lige. Ta je liga bila njegov san, a pretvorila se u noćnu moru.

Oršić se muči otkako je stigao i svi osjećaju da se još uvijek nije baš prilagodio. Tako tvrdi jedan klupski insajder na Twitteru, a potezi trenera koji su se izmijenili u klubu tome jasno idu u prilog.

Istina je da su mnogi Hrvati imali problema s prilagodbom u najjačoj i najbogatijoj nacionalnoj ligi na svijetu, ali malo je tko očekivao ovakav rasplet karijere za legendu zagrebačkog Dinama, koji je iste te premierligaše torpedirao toliko puta u Europi.

Velika gužva u Southamptonu

Rubén Sellés je heroj dana u luci Southa Hampshirea. Srušio je Chelsea s formacijom 4-4-2, kažu da preferira i 4-2-3-1. Za krilne pozicije konkurira mu čak devet igrača: Kamaldeen Sulemana, Stuart Armstrong, Mislav Oršić, Samuel Edozie, Moi Elyounoussi, Joe Aribo, Theo Walcott, Moussa Djenepo i Adam Armstrong.

Moi Elyounoussi i Stuart Armstrong protiv Chelseaja su bili na boku, Kamaldeen Sulemana s Onuachuom u napadu. Walcott i Alcaraz ulazili su kao zamjene na bok, a Oršića, kao što znamo, nije bilo ni u zapisniku.

Tamošnji mediji pisali su i uoči utakmice kako je Oršić u najtežoj poziciji u ovoj gužvi te kako će baš Hrvat imati najviše posla u dokazivanju. Neki ga nazivaju dužnikom iako nismo sigurni je li dobio pravu priliku.

Teška pozicija za Oršića se nastavlja, a ova pobjeda kod Chelseaja paradoksalno ne ide njemu u korist.

 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider