Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PROBUDILA SE NADA

Southampton bez Oršića i Ćaleta-Cara u kadru slavio na gostovanju kod Chelseaja

Southampton je u prvom utakmici nakon smjene Nathana Jonesa došao do velike pobjede protiv Chelseaja u gostima.

James Ward-Prowse (Foto: Guliver Images)

Nakon samo jedne pobjede u posljednjih osam kola, što je rezime koji ih je poslao na posljednje mjesto ljestvice Premier lige, Southampton je slavio tamo gdje nitko nije očekivao, na gostovanju kod Chelseaja.

Erling Haaland VIDEO Novi kiks Manchester Cityja na gostovanju: Haalandov promašaj karijere skupo koštao Građane divider

I to odmah u prvoj utakmici nakon smjene Nathana Jonesa te pod vodstvom privremenog trenera Rubena Sellesa.

Pobjeda bez Oršića i Ćalete-Cara

Selles je nastavio Jonesovu praksu te ovu utakmicu nije računao na hrvatske nogometaše, Mislava Oršića i Duju Ćaleta-Cara, no njemu za to nitko neće prigovoriti budući da je Svece odveo do izuzetno bitne pobjede u borbi za ostanak, a sebi možda osigurao priliku do kraja sezone. To je uostalom prije utakmice najavio kao svoju želju te mu je ova utakmica poslužila kao poruka vodstvu kluba.

Jedini pogodak na susretu postigao je kapetan gostiju, James Ward-Prowse. Velemajstor slobodnih udaraca pogodio je sudačkoj nadoknadi prvog dijela, kad je njegov udarac ostavio Kepu bez ikakvih šansi.

Pogodak možete vidjeti OVDJE.

Nevjerojatan promašaj Sterlinga za povratak u susret

U drugom dijelu smo pratili napada bezidejnog Chelseaja na čvrsti bunker gostiju, a jedinu čistu priliku stvorili su u 71. minuti, kad je Raheem Sterling nakon ubačaja Havertza imao dva "mrtvaca". Prvog mu je na gol liniji spasio Roman Perraud, dok je drugi pokušaj loše smirio loptu te šutirao preko vrata.

Sterlingov promašaj možete vidjeti OVDJE.

Do kraja susreta vidjeli smo tešku ozljedu Cesara Azpilicuete, još jedan slobodnjak Ward-Prowsea, kojeg je Kepa obranio te silne napade plavih, ali bez prave završnice, prije svih Gallaghera i Mudrika.

Kovačić pomaže Azpilicueti VIDEO Strašna ozljeda Chelseajeva kapetana, cijeli stadion nekoliko minuta bio u šoku: Mateo Kovačić prvi došao u pomoć! divider

Graham Potter nakon ove je utakmice u velikoj opasnosti po pitanju posla na klupi Chelseaja, jer niz loših rezultata sad je već kritičan. S druge strane, Španjolcu bi se nakon ovakvog susreta mogla ispuniti želja o ostanku na klupi Svetaca, kojima sad slijede dva vrlo važna susreta, protiv izravnih konkurenata u borbi za ostanak.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider