Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Pitajte na Rivi"

Sopić zagrmio uoči velikog derbija Rijeke i Dinama: "70 posto Splićana dalo bi 10 godina života za ovo"

Trener Rijeke Željko Sopić najavio je veliki derbi s Dinamom u 33. kolu HNL-a…

Željko Sopić (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Bliži se dan odluke. Rijeka u nedjelju od 19:30 dočekuje Dinamo u 33. kolu SuperSport HNL-a. Derbi kola i derbi sezone. Dinamo je prvi na ljestvici sa 72 boda, a Rijeka je nakon poraza od Lokomotive u prošlom kolu skliznula na drugo mjesto i sada ima bod manje.

Filip Hrgović VIDEO Filip Hrgović udario Englezima u lice: "Obične pobjede svojih boksača činite velikima, Dubois je izgubljeni dječak koji traži roditelje" divider

"Računica je vrlo jasna, ja, cijeli klub i moji dečki želimo biti u poziciji odlučivati sami o svojoj sudbini nakon ove utakmice. Nema se tu što puno pričati ili diskutirati, idemo pobijediti Dinamo i to je to", poručio je u najavi utakmice trener Rijeke Željko Sopić, a prenose Sportske novosti.

"Naravno da će taktika i trenerske zamisli biti bitne, ali mislim da igrači na terenu rade razliku. Najvažnije je da smo se dobro pripremili. Pod broj dva igramo na svojoj Rujevici, a pod broj tri, pobijedit ćemo ovu utakmicu", grmi Sopić koji ostavlja sliku samouvjerenog čovjeka.

Brozović, Modrić, Dalić i Kovačić Dobra vijest za Dalića i sve izbornike: UEFA donijela odluku koja će mnoge razveseliti divider

"I da smo pobijedili Lokomotivu. ništa se ne bi promijenilo. Doveli smo se u situaciju da četiri kola prije kraja prvenstva na Rujevici odlučujemo o svojoj sudbini. Mislim da je to san svakoga. Možda vi mislite da sam ja sada prebahat, ovakav ili onakav, no odite 300 kilometara južnije, u Split na Rivu i pitajte ljude da su u ovoj situaciji kao Rijeka mislim da bi vam jedno 70 % ljudi dalo jedno 10 godina života za ovo", zaključio je Sopić i ističe:

"Ne znam kako će Modri igrati, to su njihove dvojbe i dileme, no ja ne mislim da će igrati ofenzivno, najiskrenije. Vidjet ćemo što će biti."

Trener Rijeke zaključuje:

"Možda bi jedan rezultat odlučio sve, ali ja vam kažem da se to neće dogoditi i da će utrka do kraja i dalje biti neizvjesna. Neće se ništa riješiti četiri kola prije kraja."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider