Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najavio dvoboj

Sopić komentirao neobičan potez Lillea: "Tako su odlučili, to je njihovo pravo"

Sopić nije želio otkriti sastav koji će sutra istrčati na Rujevicu.

Željko Sopić (Foto: Goran Kovačić/Pixsell)

Svjestan sam situacije, ali siguran sam da će u četvrtak protiv Lillea istrčati 11 lavova i dati sve od sebe da uđemo u skupinu Konferencijske lige, rekao je Željko Sopić, trener Rijeke, uoči sutrašnjeg uzvratnog susreta play-offa Konferencijske lige protiv francuskog sastava.

Francuski sastav u Rijeku stiže s prednošću 2:1 iz prvog susreta, a domaćin će na svom terenu tražiti plasman u skupine europskog natjecanja peti put u posljednjih deset godina.

"Prije svega imamo aktivan rezultat, nažalost više nema pravila da gol u gostima vrijedi dvostruko. Moramo pobijediti s dva razlike za prolazak, to je jednostavno na papiru. Problem je što na drugoj strani stoji Lille, bez obzira na to što je posljednju utakmicu u prvenstvu izgubio 1-4. Svjestan sam situacije, ali siguran sam da će istrčati 11 lavova i dati sve od sebe da uđemo u skupinu Konferencijske lige, rekao je Željko Sopić, trener Rijeke na današnjoj novinarskoj konferenciji.

Marko Pjaca Nicolo Schira: "Gotovo je! Marko Pjaca vraća se u Hrvatsku, raskinuo je s Juventusom" divider

Sopić nije želio otkriti sastav koji će sutra istrčati na Rujevicu.

"Vidjet ćemo nakon treninga kakva je krvna slika momčadi. Ovi igrači koji zbog ozljeda do sada nisu sudjelovali, plus Radeljić koji se ozlijedio u Lilleu, vrlo vjerojatno nam neće moći pomoći," kazao je.

Prije deset godina Rijeka je senzacionalno prošla u Stuttgart i svi se nadaju da bi to mogla ponoviti i protiv ugledne francuske momčadi.

"Rijeka je tada napravila veliko iznenađenje, ali nogomet je pokazao svoje čari da uvijek ne pobjeđuje najbolji. Kada se mi mjerimo s Lilleom, svi će reći da nemamo šanse. Ali tamo smo pokazali da možemo hrabro igrati," poručio je Sopić.

Cristiano Ronaldo Bivši trener Cristiana Ronalda sjeo na klupu Gorice umjesto Željka Sopića divider

Lille u Rijeci neće trenirati, a zanimljivo je da neće imati niti novinarsku konferenciju.

"Tako su odlučili, to je njihovo pravo," kratko je kazao Sopić.

Rijekin trener naglasio je kako se momčad dobro pripremila za suparnika.

"Znamo na koji ih način želimo napasti. Međutim, to je momčad koja ima veliku kvalitetu, ne smijemo grlom u jagode. Neće biti lako, ako sve zavučemo iza, teško ćemo zabiti dva gola. Znamo plan, pokušat ćemo. Moramo biti strpljivi, naša će prednost biti brzina terena na Rujevici. Moramo se držati plana igre."

Posljednjih dana spominje se i povratak Marka Pjace u hrvatski nogomet, i to u redove Rijeke.

Gabriel Vidović Dinamo predstavio svoje veliko ofenzivno pojačanje divider

"Trenirao sam Marka kada sam bio pomoćni trener Cici Kranjčaru. Imao je problema s ozljedama, a koliko znamo, on je igrač Juventusa," kazao je.

Veldin Hodža poručio je kako će momčad pružiti svoj maksimum.

"Dat ćemo maksimum, imamo aktivan rezultat, veselimo se utakmici. Četvrtak je nova prilika i novo dokazivanje," kazao je Hodža.

"Nije lako uvijek igrati na visokom nivou, ali vidjet ćete 11 lavova, dat ćemo sve od sebe," prokomentirao je Hodža snagu francuskog sastava.

"Odigrali smo prvu utakmicu, osjetili smo ih. Znamo gdje su opasni, ali imamo svoj plan," poručio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider