Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MLADI REPREZENTATIVAC

Dinamo predstavio svoje veliko ofenzivno pojačanje

Gabriel Vidović predstavljen je od strane Dinama kao veliko pojačanje hrvatskog prvaka.

Gabriel Vidović (Foto: Alen Szabo/GNK Dinamo)

Vrlo veliko pojačanje sletjelo je u Dinamove ofenzivno redove. Iz Bayern Münchena i službeno je doveden Gabriel Vidović, o čijem smo potpisivanju ugovora jučer već obavijesti.

Prema dostupnim informacijama iz Njemačke, Vidović dolazi na posudbu, koju će Dinamo platiti pola milijuna eura, uz otkupnu klauzulu od četiri milijuna eura. Bayern si je ipak osigurao klauzulu za povratak, kojim bi Vidovića mogli otkupiti nazad po otprilike 11 milijuna eura. Naravno, ako prije toga Vidović postane i punopravni član Dinama.

Standardni mladi reprezentativac Hrvatske

"Prvi dojmovi su mi odlični, sretan sam i ponosan što sam napokon ovdje i što sam dio najvećeg hrvatskog kluba. Stalno sam gledao Dinamove utakmice, posebno u zadnje vrijeme. Dečki su sjajno igrali i protiv Sparte i protiv Rijeke. U Dinamu je dosta igrača koje znam još iz reprezentacije pa vjerujem da ću se brzo prilagoditi i doista se veselim novim izazovima", rekao je 19-godišnji Vidović za klupske medijske kanale.

Vidović je standardni mladi reprezentativac Hrvatske, a prošle je sezone bio na posudbi u nizozemskom Vitesseu, gdje je u 25 utakmica postigao četiri pogotka.

Sa samo 12 godina postao je član Bayernove nogometne akademije i ondje prošao sve uzraste uključujući i nastupe za prvu momčad.

Priliku u prvom sastavu bavarskog velikana pružio mu je tadašnji trener Julian Nagelsmann, u travnju prošle godine i to u bundesligaškom dvoboju protiv Arminije u Bielefeldu. Tamo je Bayern pobijedio rezultatom 3:0.

Vidović je potom upisao još tri nastupa za glavnu momčad, a bio je i na klupi u dvobojima osmine finala Lige prvaka protiv Salzburga i u četvrtfinalu protiv Villarreala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider