Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pregovori u tijeku

Nagrada za preporod Man Uniteda: Solskjear postaje stalni trener, već planira ljetna pojačanja?

Pozitivne vibracije vratile su se u klub nakon njegova dolaska, a vlasnici mu spremaju nagradu.

Ole Gunnar Solskjaer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ole Gunnar Solskjaer u pregovorima je oko stalnog ugovora s Manchester Unitedom, objavio je ugledni britanski Independent.

Solskjaer je stigao kao privremeno rješenje nakon odlaska Josea Mourinha, ali vjerojatno će preuzeti klub i dugoročno. Pregovori su, prema pisanju Independenta, u naprednoj fazi, a s gazdama kluba Norvežanin već raspravlja o potencijalnim ljetnim pojačanjima. Navodno već traži i kuću na području Manchestera.

Vlasnici kluba, američka obitelj Glazer, impresionirani su Solskjaerovom brzom prilagodbom i pozitivnim vibracijama koje su zavladale oko kluba od njegova dolaska, kao i odličnom igrom momčadi i igrača koji su pod Mourinhom bili neprepoznatljivi. Najbolji primjer je preporođeni Paul Pogba.

Osim rezultata, Solskjaeru je pomogao i Tottenham, točnije njihov predsjednik Daniel Levy, čovjek poznat kao vrlo tvrd pregovarač. Prva želja Uniteda bio je trener Spursa Mauricio Pochettino, ali od Argentinca su praktički odustali jer bi Tottenham za njega mogao tražiti i više od 50 milijuna eura.

Za Solskjaera lobiraju i asistent Mike Phelan i Sir Alex Ferguson, legendarni menadžer kojeg je klub nedavno angažirao kao savjetnika. Navodno je upravo slavni Škot odigrao bitnu ulogu u dovođenju svog bivšeg igrača na klupu.

Solskjaer još nije izgubio otkad je stigao na klupu Uniteda - u 11 utakmica upisao je 10 pobjeda i jedan remi. U sljedeće tri utakmice čekaju ga teški izazovi: prva utakmica osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a, osmina finala Fa Cupa protiv Chelseaja i najveći derbi engleskog nogometa protiv Liverpoola u Premierligi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider