Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ubojica dječjeg lica

Nakon sinoćnjeg gafa Manchester United potvrdio ime novog trenera!

Privremeni trener Manchester Uniteda do kraja ove sezone bit će Ole Gunnar Solskjaer.

Ole Gunnar Solskjaer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ole Gunnar Solskjaer vodit će do kraja sezone Manchester United, kao što se i očekivalo nakon jučerašnjeg gafa.

Na Old Traffordu očito vlada nekakva konfuzija nakon otkaza Joseu Mourinhu jer kako drukčije objasniti da je jučer greškom objavljeno ime novog trenera na službenoj stranici kluba, a potom je ta vijest obrisana.

''20 godina nakon trostruke krune i onog gola na Camp Nouu, Solskjaer postaje privremeni trener…'', stajalo je u vijesti koja je potom obrisana.

Novom treneru već čestitala čak i norveška premijerka riječima: ''Velik dan za norveški nogomet. Sretno u vođenju Crvenih vragova'', ali je i ona potom obrisala objavu s Twittera.

Jutro nakon klub je službeno potvrdio da Ole Gunnar Solskjaer privremeni trener menadžer Uniteda koji će na klupi sjediti do kraja sezone.

Unatoč kritikama, veliki šef ostaje na čelu Bayerna, ali i dovodi nasljednika Hasan Salihamidžić i Uli Hoeness (Foto: AFP) Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP) Uli Hoeness (Foto: AFP) +2 Bayern (Foto: AFP)

''Manchester United je u mom srcu i sjajno je vratiti se u ovoj ulozi. Stvarno se jako radujem raditi s talentiranom momčadi koju imamo, te svima u klubu'', poručio je Norvežanin.

''Ubojica dječjeg lica'' samo privremeno rješenje

Norvežanin je legenda kluba i omiljeni džoker Sir Alexa Fergusona iz najslavnijih dana kluba s Old Trafforda. Zabio je 126 golova u crvenom dresu u čak 11 sezona, koliko ga je nosio. Nakon završetka igračke karijere vodio je rezerve Uniteda.

Solskjaer u Manchester stiže s klupe norveškog Moldea, gdje je proveo posljednje tri sezone. U svom prvom mandatu je s Moldeom od 2011. do 2014. osvojio dva naslova prvaka.

U međuvremenu je neko vrijeme sjedio na klupi Cardiff Cityja s kojim je ispao iz Premierlige prije tri i pol sezone, a upravo će mu to biti prvi protivnik na klupi Man Uniteda već ove subote.

Zanimljivo, asistent će mu biti Mike Phelan, jedan od pomoćnika Alexa Fergusona. Uz Phelana, na klupi će uz Norvežanina biti i Michael Carrick te Kieran McKenna.

Solskjaer je zasad tek privremeno rješenje, a kao velike želje za preuzimanje nakon kraja sezone spominju se trener Tottenhama Mauricio Pochettino, koji slovi kao glavni favorit, te Zinedine Zidane, koji je drugi favorit prema kladionicama.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider