Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
traži se trajno rješenje

Tko bi mogao naslijediti Mourinha? U igri velika imena, prvi favorit komentirao slučaj

Klupu Uniteda preuzet će privremeni menadžer, nakon čega kreće potraga za dugoročnim rješenjem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon serije loših rezultata Jose Mourinho je dobio otkaz u Manchester Unitedu. Klub je objavio da će momčad do kraja sezone preuzeti privremeni trener, nakon čega će klub odabrati trajno rješenje.

Očekuje se da će privremeni trener postati Norvežanin Ole Gunnar Solskjaer. Službena potvrda očekuje se u roku 24 do 48 sati.

I dok se čeka imenovanje privremenog trenera, već se naveliko spekulira o treneru koji će trajno preuzeti klupu. ''Na burzi'' je mnogo atraktivnih imena, ali prvi favorit je trener suparnika iz Premierlige.

Prema britanskoj kladionici William Hill, koja nudi okladu s pitanjem tko će biti trener Uniteda prvog dana sljedeće sezone, glavni favorit za preuzimanje klupe je Tottenhamov Mauricio Pochettino. Na jednu uloženu William Hill plaća svega 3,5 funte dobitka ako Argentinac sjedne na klupu nakon ove sezone.

Hoće li traženi trener napustiti svoj projekt?

Poch ima ugovor sa Spursima do 2023., a u londonski klub stigao je 2014. iz Southamptona. Pod njegovim vodstvom Tottenham je ušao u krug najboljih engleskih momčadi, a Argentinac je postao vrlo atraktivna roba na trenerskom tržištu – često se spominjao i kao budući trener Real Madrida.

Tottenham u srijedu igra derbi u četvrtfinalu Liga kupa protiv ljutog rivala Arsenala, a na press-konferenciji uoči utakmice Pochettino je komentirao moguće preuzimanje Uniteda.

"Ne mogu odgovoriti na ovakva pitanja jer ovakve glasnije se događaju u ovom poslu. Znamo to jako dobro, ima puno glasina, ali događanja u drugom klubu nisu moj posao. Fokusiran sam da radim najbolje što mogu u ovom klubu, čeka nas težak raspored", rekao je Pochettino i dodao da mu je žao Mourinha s kojim ima dobar odnos.

Za Pochettina navija i bivši igrač United Gary Neville, koji smatra da je Argentinac idealno rješenje.

"Treba dovesti trenera koji zadovoljava tri kriterija - donosi pobjede, da momčad igra uzbudljiv nogomet i koji će promovirati mlade igrače. Sve to ispunjava trener Tottenhama Mauricio Pochettino. To sam rekao još prošle sezone, a tako mislim i danas", rekao je.

"Na burzi" je puno zvučnih imena

Osim Pochettina, među favoritima je cijeli niz nezaposlenih trenera. Na drugom je mjestu po William Hillu Zinedine Zidane, koji se već ranije dovodio u vezu s Unitedom. Slijedi Laurent Blanc, njegov suigrač iz trofejne generacije Francuske koji je nezaposlen od 2016. kada je napustio PSG.

Nakon dva Francuza dolazi bivši trener Monaca Leonardo Jardim, pa Antonio Conte, Carlos Queiroz i trener Atletico Madrida Diego Simeone. Nakon ovih zvučnih imena dolazi Ole Gunnar Solskjaer, vjerojatni privremeni trener: koeficijent da će privremeno rješenje postati trajno je devet.

Zanimljivo, pri dnu ponude William Hilla nalazi se i veliki Sir Alex Ferguson s koeficijentom 67. Vjerojatno bi mnogi navijači Uniteda voljeli vidjeti na klupi velikog Škota, nakon čijeg odlaska su kola krenula nizbrdo. Ipak, to je praktički nemoguće kada se uzmu u obzir njegove godine i recentni zdravstveni problemi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider