Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lijepa vijest s Otoka

Božićni poklon navijačima Uniteda: Sir Alex Ferguson se vratio u klub!

Najveći menadžer u povijesti Premierlige vratio se na Old Trafford.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na kraju godine u kojoj se u bolnici borio za život Sir Alex Ferguson vratio se u Manchester United.

Legendarni Škot postao je savjetnik Uniteda, kluba u kojem je proveo 27 proveo na funkciji menadžera i ušao u legendu s 13 osvojenih naslova prvaka Engleske, pet FA kupova, dvije Lige prvaka i brojnim drugim trofejima.

Čelnici Crvenih vragova konzultirali su Fergusona nakon što su smijenili Josea Mourinha i upravo je on, pišu engleski mediji, odigrao ključnu ulogu u angažmanu Olea Gunnara Solskjaera.

Sve je to bilo neformalno, da bi ga uoči ovog Božića United službeno angažirao kao klupskog savjetnika.

Prekrasna je to nagrada Sir Alexu za sve ono što je kao menadžer dao Unitedu, ali i pravi božićni poklon svim navijačima engleskog velikana.

Na proljeće je iz Manchestera stigla šokantna vijest o tome kako je Ferguson dobio izljev krvi u mozak. Tada je hitno hospitaliziran i operiran, a nakon nekoliko dana je otpušten s odjela intenzivne njege. Nešto više od pola godine kasnije vratio se u ulozi savjetnika...

Energije zasigurno više nema kao u svojim najboljim danima, ali znanje i iskustvo su i dalje tu, i s njima bi trebao pomoći da se United konačno stabilizira. Za početak, da pomogne u potrazi za dugoročnim rješenjem na mjestu trenera. Tko zna, možda je Solskjaer taj...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider