Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LJULJA SE STOLICA

Slaven Bilić u najtežoj situaciji dosad: Hoće li uprava Watforda i dalje imati strpljenja?

Nakon novog poraza Slavena Bilića na klupi Watforda, mediji su čak ugodno iznenađeni strpljenjem uprave prema hrvatskom treneru.

Slaven Bilić (Foto: Profimedia)

Nogometaši Watforda poraženi su rezultatom 1:0 na gostovanju kod Sheffield Uniteda. Time se nastavio niz loših rezultata momčadi Slavena Bilića, koja je slavila samo jednom u posljednjih sedam susreta, odnosno iz njih nose omjer 1-4-2. 

Takav niz bacio ih je ispod šestog mjesta na ljestvici engleskog Championshipa, odnosno ono im trenutno bježi tri boda, uz dodatak da Watford ima i utakmicu više. 

Hoće li Watford povući sebi karakterističan potez?

Svakako nije lako Biliću, koji je dosad, podosta neobično za jednog menadžera Watforda, dosta mirno radio svoj posao. No čini se da mu je sad mač iznad glave, odnosno da mu se ljulja stolica, neovisno o tome koji vam je od tih dvaju izraza draži. 

Zlatan Ibrahimović Milan dominantno slavio protiv Atalante u povratničkom nastupu Zlatana Ibrahimovića divider

Bilić u svojim rukama ima, prema Transfermarktu, uvjerljivo najvrjedniju momčad lige, a uprava je već na početku sezone kao jedini cilj stavila izravan povratak u Premier ligu. Nisu bili zadovoljni startom Roba Edwardsa, pa su doveli Bilića, tek ponešto smanjivši cilj. Povratak je obvezan, ali može i kroz kvalifikacije.

No ne ide Biliću sve po planu, niti blizu... U jednom trenutku izgledali su jako dobro, pozicija između trećeg i šestog mjesta bila je podosta čvrsta, no onda je uslijedio spomenuti aktualni niz, sa samo sedam osvojenih od mogućeg 21 boda i sad je već vrlo upitno može li Bilić ostvariti zacrtano.

Bilić već sad iznad prosjeka

Watford je pod njegovim vodstvom imao sjajnih izvedbi, ali i onih ispod razine momčadi koja želi promociju, a zanimljivo je kako iz redova vodstva kluba zasad nema nikakvih vijesti. Vodstva koje je poznato po podosta naprasnim smjenama trenera.

Već puno toga govori jedan lako dostupan podatak. Od rujna 2019. godine, kada su smijenili Javija Graciju, posljednjeg menadžera koji je odradio jednu cijelu sezonu na klupi, Watford su vodila osmorica.

Šest od njih izdržalo je na klupi manje utakmica od Bilića, komu je Sheffield bila 25., od čega 24. u ligi. Dulje je izdržao tek Xisco Munoz, koji je 2021. godine preuzeo klub u sličnoj situaciji kao Bilić, no s razlikom da je Španjolac odradio fenomenalan posao te uvjerljivo osigurao ulazak u viši rang.

Josip Stanišić Josip Stanišić oduševio u dresu Bayerna: Bavarci razbili Union Berlin divider

To što nema nikakvih vijesti ne znači da je Bilić siguran. I većinu prethodnih smjena odradili su bez najave, tek uz nešto medijskog komešanja, ali njega ni sad u nekoj velikoj mjeri nema. 

Hoće li Bilić dočekati na klupi idući vikend, kad im dolazi Preston te kad počinje ključni niz utakmica? Četiri utakmice protiv momčadi iz donje polovice, od čega čak tri igraju kod kuće. Sve ispod deset bodova iz ta tri susreta bilo bi katastrofa i nešto što će Bilić, ako u međuvremenu ne dođe vijesti iz gornjih domova, teško preživjeti kao trener Watforda, u nadi da iduće sezone ponovno radi u Premier ligi.

Kad je u rujnu prošle godine došao, znao je da sjeda na vruću klupu. Mediji su mu odmah spominjali činjenicu da Watford lako mijenja trenere, a on je rekao kako ga uprava nije dovela da ga smjeni, nego da uspije. Zasad je ipak nešto dalje od toga nego što se sam nadao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider