Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krajnje zanimljivo

Skomina se složio sa sudačkom komisijom: "Pogodak Varaždina na Poljudu bio je regularan"

Kontroverzna sudačka odluka na Poljudu nije dobila ni spomena u sudačkoj analizi HNS-a, a Damir Skomina smatra kako je gol bio regularan.

Damir Skomina (Foto: Afp)

Nakon što je sudačka komisija HNS-a objavila analizu suđenja 3. kola SuperSport HNL-a, mnoga su pitanja postavljena o tome zašto nije bilo ni riječi o kontroverznom pogotku Varaždina na Poljudu.

Jedina situacija koje se dotakla komisija na čelu s Bertrandom Layecom bila je ona s Maksimira gdje je Dinamo trebao dobiti kazneni udarac zbog prekršaja na Špikiću.

Potpora u vezi s odlukama stigla je i od Damira Skomine, koji je u emisiji MaxSporta dao svoje mišljenje o sudačkim odlukama.

"Sudac je u idealnoj poziciji, on to nije vidio..."

Prvo je komentirao spomenutu situaciju iz 30. minute kada je srušen Dario Špikić:

"Jako je bitno da je Špikić taj koji sebi loptu daje u for i tu bi trebala biti intervencija VAR-a. Sudac je u idealnoj poziciji, on to nije vidio, ali bi se trebao uključiti VAR."

Žuti karton za Stefana Perića u 85. minuti.

"Situacija ne izgleda uživo ovako jako kao ovdje. Za mene je to situacija za crveni karton, ali nisam siguran da bi se morao VAR uključiti. Treba podići ljestvicu da se VAR javi samo kada je nešto jako pogrešno.

Kada pogledamo, ne vidim da bi igrač Šibenika želio ozlijediti igrača, za mene je to prije crveni, nego žuti, ali VAR se po meni ne bi trebao uključiti. Neovisno o rezultatu sudac mora znati što se događa na terenu. I da je 0:0 i drugi."

"Sada je sve na disciplinskom sucu"

Nakon utakmice na Maksimiru dotaknuo se utakmice Slaven Belupa i Lokomotive te potencijalnog Lučićeva igranja rukom u sedmoj minuti.

"Sve se mora pregledati kada je u pitanju situacija kao ova. Obrambeni je igrač zatvoren, pogađa ga u ruku koja je uz tijelo, to nije za kazneni udarac."

O traženoj ruci u 38. minuti i isključenju Radeljića slovenski je sudac rekao:

"Da bi se tu VAR uključio, mora imati jasan dokaz da je došlo do igranja rukom. Išla je od tijela i kasnije u ruku, tako da to nije kažnjivo. Što se tiče isključenja trenera, vjerujem da je sve u zapisniku i sada je sve na disciplinskom sucu."

"Nema govora o prekršaju, za mene je pogodak regularan."

Na kraju se dotaknuo incidenta na Poljudu koji sudačka komisija HNS-a nije smatrala vrijednim spomena:

"Kada sam gledao utakmicu, u toj situaciji bitno je u trenutku upućivanja udarca na gol, nemamo ofsajd položaj igrača, a bitno je pogledati i koliki je kontakt igrača i golmana. To je bilo po inerciji, da je tu golman pao, da više ne može braniti, još bismo mogli govoriti o ometanju, ali ovako...

Nema govora o prekršaju. Za mene je taj pogodak regularan. Da je predzadnji igrač bio u ofsajd poziciji, onda bismo drukčije mogli govoriti, ali o ometanju, jer je po meni bio blizu", zaključio je Skomina.

Ana Konjuh (Foto: AFP) Bliži li se veliki povratak? Ana Konjuh prošla prvo kolo kvalifikacija za US Open divider

Igor Matanović VIDEO Dan iz snova za Matanovića: Dobio prvi poziv u reprezentaciju pa sve okrunio pogotkom u kupu divider

SuperSport HNL Stvarna snaga HNL-a: Je li sve lošiji iz sezone u sezonu ili smo "zlatna europska sredina"? divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook