Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što vi mislite?

Stvarna snaga HNL-a: Je li sve lošiji iz sezone u sezonu ili smo "zlatna europska sredina"?

Horor-večer hrvatskih predstavnika u Europi koja se dogodila prošli četvrtak opet je aktualizirala pitanje o stvarnoj snazi HNL-a.

U novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu nekoliko je bilo pitanja gledatelja vezanih uz kvalitetu SuperSport HNL-a, nastavno na šokantan prošlotjedni europski četvrtak naših klubova.

"Ja stvarno mislim, mi svi stvarno volimo HNL i obožavamo ga, ali ja uvijek govorim da je Europa mjerilo kvalitete, htjeli se mi zavaravati ili ne. Koliko god vjerujem da nismo toliko loši da nam predstavnici zasluženo ispadaju od klubova poput Ružomberoka ili Zire, toliko nažalost ipak treba povući ručnu i vidjeti je li to zaista bliže realnom stanju nego ono kako mi vidimo HNL", rekao je Stipe Antonijević.

Drukčiji kut gledanja ponudio je Ivan Ljubić.

"Meni je zanimljiv fenomen taj da su mnogi požurili izvaditi svoje lopate iz ormara ne bi li zakopali hrvatski klupski nogomet nakon ovog stadija kvalifikacija koje ipak nisu došle svome kraju. Prošlog ljeta smo se morali zadovoljiti time da Dinamo ide u Konferencijsku ligu i to je bilo to, nitko drugi. Sad imaš Dinamo koji će možda igrati Ligu prvaka i Rijeku koja će možda igrati Konferencijsku ligu", kazao je i zaključio:

"Jedino mjerilo statusa neke lige u Europi je ta ljestvica. Tu smo trenutačno 20., dakle ima ih 19 boljih od nas i 33 lošijih od nas. Negdje smo zlatna sredina, s tendencijom i potencijalom da budemo bolji."

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

 -

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook