Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bolji dani dolaze

Šišmiši su opet hit: Novi trener složio Valenciju koja oduševljava

Španjolski gigant nakon nekoliko godina opet je pri vrhu španjolskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skoro tri godine Valencia nije bila drugoplasirana momčad La Lige. Posljednji smo ih put na tom mjestu vidjeli u studenom prije tri godine kada su pobijedili Villarreal. Danas na svojoj klupi imaju upravo bivšeg trenera Žute podmornice koji je zaslužan što se Šišmiša nakon uvodnih osam kola opet boje diljem Španjolske.

Marcelino je složio respektabilnu ekipu bez nekih zvučnih imena, a koja je vrhunac doživjela ove nedjelje kada su uvalili Betisu čak šest komada u gostima. Istom onom Betisu koji je nedavno slavio protiv Reala na Santiago Bernabeuu.

I Valencia je imala razloga za slavlje u dvorištu prvaka. Nakon domaće minimalne pobjede protiv Las Palmasa Valencia je već u sljedeća dva kola morala na noge madridskim gigantima. Bod protiv Reala, pa bod protiv Atletica na Mestalli. Nije loše, ali onda je pomalo razočaravajući bio bod kod gradskog rivala Levantea.

Ali onda kreće prava ludnica. U posljednja četiri kola Šišmiši su nanizali četiri uzastopne pobjede u kojima su zabili nevjerojatnih 17 pogodaka! Malaga je pregažena s 5:0, Real Sociedad i Athletic Bilbao s 3:2, a onda je u čudesnoj utakmica nokautiran Betis u Sevilli s čak 6:3.

Valencia je druga, ispred Reala i iza Barce, a ždrijeb ih nije mazio. Pogledajte samo iznad s kojim su sve klubovima igrali u prvih osam kola. Šišmiši su se vratili zahvaljujući velikim promjenama na svim razinama kluba.

Marcelino je brzo stvorio prepoznatljivu momčad u kojoj je udarna igla jedan Simone Zaza, strijelac sedam pogodaka u osam kola. Brazilac sa španjolskom putovnicom Rodrigo njegov je partner u napadu. Njih dvojica zabila su 12 od ukupno 21 pogodak, a briljira igrač PSG-a na posudbi Portugalac Gonçalo Guedes s čak četiri asistencije koje stižu s lijeve strane veznog reda.

Interov Geoffrey Kondogbia s Danijem Parejom drži sredinu terena, a još jedan igrač milanskog kluba na posudbi Jeison Murillo čini stoperski par s Ezequielom Garayom. Jose Gaya, bivši arsenalovac Gabriel, Martin Montoya, mladi napadač Santi Mina… sve je njih Marcelino zasad dobro promiješao i donio veliki osmijeh na licima navijača.

Nova napola izgrađena futuristička Mestalla čeka na novi zamah u gradnji. I tu su se stvari počele pomicati, možda je ovo nagovještaj nove, velike Valencije.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider