Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav peh

Vrsaljko se taman vratio na popis pa ozlijedio bedreni mišić, poznato kad bi se trebao vratiti na teren

Hrvatski branič Šime Vrsaljko ozlijedio je bedreni mišić u predjelu stražnjice tijekom utakmice njegovog Atlético Madrida pa će do daljnjeg izbivati s terena, ali bi trebao biti spreman za utakmice Hrvatske u ožujku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

Hrvatski branič Šime Vrsaljko (30), koji je u nedjelju navečer ozlijedio bedreni mišić, mogao bi se na travnjak vratiti za dva tjedna uoči prijateljskih utakmica Hrvatske u Dohi, prve su procjene liječnika u Madridu.

 

Atleticov desni bek Vrsaljko je nakon jednog zračnog duela s igračem Betisa nekoordinirano pao na tlo prilikom čega je zadobio kontuziju na stražnjici a također i rupturu bedrenog mišića duboku tri milimetra, pojasnio je dužnosnik madridskog kluba nakon što je klub prethodno objavio priopćenje.

gol expired Dalićeva obrana u novom sustavu: Ovo su mu opcije s igračima na važećem popisu i s onima ispod crte divider

"Ne bih mogao reći koliko će morati izbivati, ali mogao bi se vratiti na teren za dva tjedna", rekao je dužnosnik.

Ozlijedio se protiv Betisa

Vrsaljko je u 21. minuti morao napustiti teren u Sevilli gdje je Atlético Madrid pobijedio Betisa s 3-1 i preuzeo od njega treće mjesto u prvenstvu.

Hrvatski nogometaš je u ponedjeljak nakon povratka u Madrid pregledan u bolnici Universidad de Navarra. Atlético je zatim izvijestio kako će njegov povratak na travnjak ovisiti o razvoju oporavka te da Vrsaljko sada počinje s dnevnom rehabilitacijom.

gol expired Dalićeva obrana u novom sustavu: Ovo su mu opcije s igračima na važećem popisu i s onima ispod crte divider

"Ozljeda mišića izazvana udarcem obično se liječi puno brže nego ozljeda mišića izazvana neizravnim mehanizmom", rekao je liječnik José González iz madridske klinike Deyre u telefonskom razgovoru za Hinu.

"Drugim riječima, ja mislim da će za tjedan do dva Vrsaljko biti dobro", dodao je temeljem pročitanog javnog priopćenja Atlético Madrida. Gónzalez se bavi ozljedama nogometate i piše komentare o ozljedama igrača za sportske novine AS.

Trebao bi biti spreman za Hrvatsku

Atlético iduću utakmicu igra u petak s Cádizom pa zatim u utorak s Manchester Unitedom u osmini finala Lige prvaka. Za očekivati je da će Zadranin propustiti te dvije utakmice.

gol expired Igor Bišćan objavio popis Hrvatske U-21 za utakmice protiv Austrije i Finske divider

Pokažu li se prognoze o dvotjednoj pauzi točnima, Vrsaljko bi se na travnjak vratio 21. ožujka. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u ponedjeljak ga je pozvao za prijateljske utakmice sa Slovenijom i Bugarskom koje će se igrati 26. i 29. ožujka u Dohi. Vrsaljko je posljednji put nastupio za Hrvatsku u lipnju na Europskom prvenstvu a nakon toga ga Dalić više nije zvao.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider