Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
objavila La liga

Čak šestorica VAR sudaca dobila otkaz poslije kaosa na utakmici Valencije i Real Madrida

VAR sudac Iglesias Villanueva i još petorica videosudaca dobili su otkaz, izvijestila je La Liga.

Vinicus Junior (Foto: Afp)

Španjolski nogometni savez objavio je kako je šestero VAR sudaca dobilo otkaz poslije utakmice Valencije i Real Madrida, na kojoj je igrač Kraljevskog kluba Vinicius Junior isključen poslije incidenta koji je započeo zbog rasističkog iživljavanja domaćih huligana.

Suigrača Luke Modrića navijači su vrijeđali u porazu Real Madrida od Valencije 1:0 u nedjelju. Brazilac se zakačio s navijačima koji su ga navodno rasistički vrijeđali s tribina.

Vincius u Valenciji Real podnio kaznenu prijavu zbog rasističkih uvreda u Valenciji divider

Zatim je zaradio crveni karton zbog udaranja Huga Dura, koji ga je želio fizički udaljiti od huligana. Taj potez navijači Valencije ironično su pozdravili s tribina.

Vinicius je poslije utakmice snažnom izjavom osudio ponašanje navijača Valencije i oštro osudio izostanak sankcija od La Lige.

Vinicius VIDEO Vinicius poludio zbog uvreda: Prijetio odlaskom s terena, a onda dobio crveni divider

No, čini se kako su ipak odlučili reagirati jer je otkaz dobila čak šestorica sudaca, uključujući Iglesiasa Villanuevu, koji je bio u VAR sobi na tom susretu.

U objašnjenju otkaza stoji kako su fotografije i snimke koje je sudac De Burgos Bangochea dobio na terenu i na osnovu kojih je isključio Viniciusa – bile nepotpune.

Savezu nije jasno zašto su glavnom sucu dostavljene samo snimke udaranja, a ne situacije koja je dovela do cijelog incidenta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider