Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu iz Europe

Ova šestorka neumoljivo trese mreže, već su zabili 100 golova ove sezone: Dolaze iz iste države

Nigerijski napadači pravi su hit europskog nogometa, a predvodi ih Victor Osimhen.

Victor Osimhen (Foto: Afp)

Victor Osimhen, sjajni napadač Napolija, predvodi utrku za najboljeg strijelca Serie A s 19 golova u 22 nastupa, ali on nije jedini nigerijski napadač koji ove sezone privlači pozornost nogometnih zaljubljenika.

Football Talent Scout, popularna stranica koja prati nogometne talente diljem svijeta, izdvojila je zanimljiv podatak o nogometašima iz Nigerije, koji su postali pravi hit.

Mario Vušković Mario Vušković danas saznaje odluku o dopinškoj aferi: Sve više toga ide mu u prilog, sud je u dilemi divider

Izuzev Osimhena koji neumoljivo trese mreže u talijanskom i europskom nogometu, još nekoliko Nigerijaca predvodi utrku za najboljeg strijelca. Victor Boniface, član belgijskog Union SG-a ,koji je priredio iznenađenje izbacivši Union Berlin u osmini finala Europske lige, zabio je 19 golova u 41 nastupu.

Njegov sunarodnjak koji se ove zime preselio u Southampton Paul Onuachu na kontu ima 17 golova u 28 utakmica. 

Terem Moffi, član francuske Nice, zabio je 15 golova u 24 nastupa, Ademola Lookman, koji nosi dres Atalante, zabio je pak 14 golova u 27 nastupa, a Gift Orbam, član Genta, zabio je 12 golova u devet utakmica.

To znači da je samo šest nigerijskih napadača zabilo 100 golova ove sezone. Slatke su to brige za izbornika te afričke reprezentacije Josea Peseira.

video

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider