Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HOĆE LI ČAČIĆ IZDRŽATI?

Dinamo u krizi rezultata, a Čačić je siguran: "Dali su mu krezovsku plaću, tko zna koje su prave namjere"

Kriza rezultata u Dinamu je očita, ali čini se kako je Ante Čačić siguran na mjestu trenera.

Ni prije jučerašnjeg poraza u Puli nije sve bilo bajno, Dinamo je na produžetke u Kupu prošao Lokomotivu, a onda je slijedio remi protiv Osijeka. Nakon toga izgubili su u prvenstvu od Šibenika i Istre.

Milan Bandić i Zdravko Mamić Sudionik rata za Dinamo: "Danas je moralnije biti Pavelićev nego Mamićev i Bandićev suradnik, a Zdravko im je bio Ronaldo i Messi" divider

U svom prvom mandatu, Ante Čačić dobio je otkaz nakon što je u tri utakmice ubilježio dva poraza i jednu pobjedu. Ovoga puta brza smjena i nije baš izgledna. Čačić je u siječnju potpisao novi ugovor s Dinamom do 2024. godine. Osim funkcije glavnog trenera sada je i sportski direktor. U slučaju prijevremenog otkaza spominje se milijunska odšteta.

"Ta ista uprava s istim ljudima na čelu su mu ponudili brže bolje ugovor zimus, iako nisu morali. Naravno da Čačića ne bi oteo ni jedan veliki klub pa nisu morali, ali evo na sreću njihovu da su mu produžili ugovor i dali mu krezovsku plaću te naravno otpremninu ako ga se žele riješiti. Onako zbrojite dva i dva pa ćemo zaključiti da je to sve namjerno izvedeno, tako da što su njihove prave namjere tko to zna", prokomentirao je kolumnista gol.hra, Ivica Medo.

Jedna od glavnih namjera je zasigurno osvajanje novog naslova i za sada to još nije upitno, no Dinamo je najavio i strukturne promjene, koje su započele dovođenjem Darija Šimića u upravu kluba. Čačić mu je pak jučer znakovito poručio kako će rado porazgovarati sa Šimićem kad on potpiše ugovor i kada se bude znao njegov opseg poslova u klubu. Kroničar Dinama Ivica Medo to tumači na svoj način.

"Između redova je sve jasno. On ne zna ništa, ne zna ni koje su ingerencije, to je onak malo sarkastično, Naravno te ingerencije ulaze u njegove ingerencije jer on obavlja ulogu engleskog menedžera jer je sportski direktor i trener, a Čačić bi izgleda htio sačuvat tu vlast i možda ima neka obećanja drukčija", dodao je.

Iz Dinama nam danas nisu odgovorili na upit o visini odštete za trenera Čačića, kao ni je li Šimić potpisao ugovor i za koju točno funkciju. Kako god bilo, na Maksimir već ovog vikenda stiže najbolja momčad nove godine, Rijeka Sergeja Jakirovića i ovo bi mogla biti utakmica istine za Čačića. Za sada je siguran, ali poraz ili čak remi mogao bi natjerati novu upravu da nađe novog trenera.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX