Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Inter vrlo zadovoljan

Napoliju derbi protiv Rome, Milan okrenuo kod Fiorentine, šok u Torinu

U derbiju kola Napoli je slavio kod Rome rezultatom 2:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 28. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je na gostovanju pobijedio Romu sa 2:0 uz dva gola Driesa Mertensa.

Bio je to sudar susjeda na ljestvici i izravnih konkurenata za pozicije koje vode u Europu.

Napoli je posve zasluženo pobijedio, a oba gola zabio je Mertens stigavši do brojke od 100 golova u Serie A. Do "stotke" je stigao u 254 nastupa, a dodao je i 61 asistenciju.

Samo su još dva igrača stigla do 100 ligaških golova u dresu Napolija, Marek Hamšik (100) i Antonio Vojak (102).

Prvi gol Mertens je zabio u 27. minuti pogodivši iz slobodnog udarca, a sedam minuta kasnije je zabio glavom iz blizine nakon što mu je asistirao Matteo Politano.

Roma je najbliže golu bila u 61. minuti kada je Lorenzo Pellegrini pucao s ruba kaznenog prostora pogodivši desnu stativu. Romi je to bio devet derbi ove sezone i još niti jedan nije dobila - upisala je šest poraza i tri remija.

gol expired Šok za UFC na eventu koji predvode Miočić i Ngannou: Otpala borba za naslov prvaka divider

U ranije odigranom susretu Milan je na gostovanju pobijedio Fiorentinu sa 3:2, dok se za iznenađenje kola pobrinuo Benevento pobijedivši u Torinu aktualnog prvaka Juventus sa 1:0.

Milan je u Firenzi poveo, "Viole" su potom okrenule rezultat, da bi "Rossoneri" s dva gola izborili pobjedu.

Gosti su poveli u 9. minuti golom Zlatana Ibrahimovića, no Fiorentina je preko Ericka Pulgara (17) i Francka Riberyja (51) stigla do prednosti. Izjednačio je Brahim Diaz u 56. minuti, a pobjedu gostima donio je Hakan Calhanoglu u 72. minuti. Hrvatski nogometaši Ante Rebić i Mario Mandžukić zbog ozljeda nisu nastupili za goste.

Kolo je obilježila pobjeda Beneventa u Torinu protiv aktualnog talijanskog prvaka Juventus sa 1:0. Pogodak odluke za prvu pobjedu Beneventa u povijesti protiv "Stare dame" zabio je Adolfo Gaich u 69. minuti.

Juve je dominirao već dio utakmice, imao je premoć u posjedu lopte (68 / 32), više udaraca (23 / 7), te kornera (9 / 1), no bodovi odlaze u Benevento. Gosti su osvojili tri boda iz jedinog udarca u okvir suparničkog gola.

Nakon što je neočekivano ispao iz Lige prvaka od Porta, Juventus je ovim porazom praktički ostao bez izgleda za obranu naslova prvaka, dok su gosti osvojili važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Identičnim rezultatom su završile još dvije utakmice. Lazio je na gostovanju pobijedio Udinese sa 1:0, a pogodak za tri boda zabio je Adam Marušić u 37. minuti.

gol expired Igrač Gorice doživio dvostruki prijelom potkoljenice: Odmah će biti operiran divider

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider