Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Serie A

VIDEO Lecce kolo uoči kraja sezone osigurao prvoligaški status i dogodine, bivši dinamovac strijelac

Lecce je kolo uoči kraja sezone osigurao prvoligaški status dogodine.

Petar Stojanović (Foto: Afp)

Nogometaši Bologne i Napolija odigrali su 2-2 u ogledu 37. kola talijanske Serie A premda je novi prvak Napoli vodio nakon sat vremena igre s 2-0.

Za domaćina nezadrživ je bio prvi strijelac Serie A, Nigerijac Victor Osmihen, koji je postigao dva pogotka za 2-0 gostiju u 14. i 54. minuti. Time je Osimhen došao do 24. i 25. pogotka ove sezone u ligi čime je iza sebe ostavio Lautara Martineza, napadača Intera, za četiri pogotka, jedno kolo prije kraja.

Marcelo Brozović VIDEO Brozović nesebično asistirao u pobjedi Intera: Pašalić zabio za goste divider

Napoli ipak nije pobijedio, a krivci su za to bili strijelci Bologne, Ferguson u 62. i Silvestri u 84. minuti. Hrvatski nogometaš Nikola Moro za Bolognu je igrao od 61. minute.

Prije posljednjeg kola od ispadanja se spasio Lecce koji je pobijedio Monzu u gostima 1-0. Pogodak vrijedan velikog uspjeha Leccea je zabio u 110. minuti, iz jedanaesterca je strijelac bio Colombo. Inače, Lecce je mogao biti u mnogo većim problemima, ali u 83. minuti je golman Leccea Falcone obranio udarac s bijele točke Gytkjaeru.

Nikola Vlašić Nikola Vlašić zablistao u finišu sezone: Upisao dvije asistencije i pokupio najveću ocjenu divider

Sigurni putnici u Serie B su od ranije Sampdoria i Cremonese, a još se traži jedan gubitnik. Prije zadnjeg kola Verona i Spezia imaju po 31 bod.

Lazio se pobjedom oprostio od navijača

Nogometaši Lazija pobijedili su na domaćem terenu u Rimu Cremonese s 3-2, u dvoboju pretposljednjeg 37. kola talijanske Serie A.

Od svojih navijača tako se Lazio za ovu sezonu oprostio na pobjednički način, a već je ranije osigurao igranje Lige prvaka iduće sezone.

U prvom poluvremenu rimski sastav je stekao dva gola prednosti nakon golova Hysaja u četvrtoj i Milinković-Savića u 34. minuti. No, početkom drugog dijela gosti iz Cremone su izjednačili nakon gola Galdamesa u 54. i autogola Lazzarija u 58. minuti. Dvoboj je odlučen u 89. minuti kada je Sergej Milinković-Savić postigao drugi pogodak na utakmici, iz blizine je glavom poentirao za konačnih 3-2.

Ovom se pobjedom Lazio vratio na drugo mjesto ljestvice, ispred Intera, a od prije je poznato kako će Cremonese iduće sezone ponovno igrati u Serie B. Hrvatski nogometaš Toma Bašić za Lazio je u igru ušao u samom finišu, u 90. minuti.

Serie A, 37. kolo:

Bologna - Napoli 2-2 (Ferguson 62, Silvestri 84 / Osimhen 14, 54)

Monza - Lecce 0-1 (Colombo 100+10-11m)

Lazio - Cremonese 3-2 (Hysaj 4, Milinković-Savić 34, 89 / Galdames 54, Lazzari 58-ag)

Verona - Empoli 1-1 (Gaich 61 / Stojanović 90+6)

Juventus - Milan (20.45 sati)

Tablica Serie A:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider