Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

Nikola Vlašić zablistao u finišu sezone: Upisao dvije asistencije i pokupio najveću ocjenu

Hrvatski nogometaš Nikola Vlašić je stigao do šest asistencije u Serie A za Torino.

Nikola Vlašić (Foto: Afp)

Nikola Vlašić zablistao je u susretu 37. kola talijanske Serie A. Njegov Torino je slavio u gostima kod Spezije (4:0), a hrvatski nogometni reprezentativac je upisao dvije asistencije.

Na poluvremenu gosti iz Torina imali su vodstvo od 1:0, Wisnievski je zabio autogol, a u drugom poluvremenu pala su dva pogotka, i to u razmaku od samo četiri minute.

U 72. minuti dvoboja Vlašić je asistirao Ricciju za 2:0, a četiri minuta kasnije Vatreni je pronašao Sašu Ilića, kojem nije bilo teško pospremiti loptu u domaću mrežu. Uspjeli su domaćini smanjiti na 1:3, ali VAR je poništio taj pogodak.

Niko Sigur Mlada zvijezda Hajduka prelomila između Kanade i Hrvatske? divider

U sudačkoj nadoknadi pao je i četvrti pogodak, zabio je Karamoh. Za ovu predstavu Vlašić je zaradio najveću ocjenu od svih igrača na utakmici, SofaScora ga je ocijenila s 8.2.

S ovom pobjedom momčad hrvatskog trenera Ivana Jurića je skočila na osmo mjesto prvenstvene tablice s 53 boda, šest manje od Juventusa koji ima utakmicu manje na sedmom mjestu.

Torino želi otkupiti Vlašića

Dodajmo kako se Vlašić nalazi na posudbi u talijanskom prvoligašu iz matičnog West Hama, a 10. lipnja im istječe pravo na otkup njegovog ugovora. U kolovozu prošle godine dogovorena je odšteta od 13 milijuna eura, ali Torino želi smanjiti tu cijenu.

Poslali su prvu ponudu u visini od 8 milijun eura, ali tek treba vidjeti hoće li Englezi na to pristati. Kako god bilo, na hrvatskom nogometašu će izgubiti veliki novac, jer su ga platili čak 30 milijuna eura CSKA iz Moskve.

Mirko Čolak Oproštaj u stilu: Hrvat ušao s klupe i zabio pogodak iako ga se klub želi riješiti divider

Vlašić je ove sezone upisao pet golova i šest asistencija za Torino u prvenstvu.

U drugom susretu Salernitana je svladala Udinese pogotkom u dubokoj sudačkoj nadoknadi, a hrvatski nogometaš Domagoj Bradarić ušao je u igru na poluvremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider